György
14 °C
24 °C

Leszedetnék a narancssárga plakátokat

2005.11.04. 14:29
Demszky Gábor és a fővárosi SZDSZ után az MSZP III. kerületi szervezete is tiltakozik a Fidesz szlogenjeit tartalmazó plakátokon. Narancssárga pöttyös plakátok tarkítják Budapest villanyoszlopait, közlekedési tábláit, a kirakatokat.

Jogi eszközökkel lép fel a Fővárosi Önkormányzat a Fidesz ellen a "vadplakátozás" miatt - jelentette be az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője. Bőhm András szerint a Fidesz az elmúlt két napban terített plakátjaival "cinikus pimaszsággal" lépi át a törvényesség kereteit.

A Fidesz új, hármas jelszavával megjelent plakátok a héten Budapest megszámlálhatatlan pontján tüntek fel. Bőhm szerint az ellenzéki párt az engedély nélkül emelt XII. kerületi Turul szobor után "most vadplakátozással hívja fel magára a figyelmet".

Majd a hatóság leszedi

A fővárosi szabad demokrata vezető azt ígérte, hogy a közterület felügyelők fogják eltávolítani a plakátokat. Szükség esetén szabálysértési eljárásokat is indítanak - jegyezte meg. Demszky Gábor főpolgármester már csütörtökön felszólította a Fideszt a Budapestet "beborító" narancssárga plakátok illegális kiragasztásának megszüntetésére.

Kupper András, a Fidesz budapesti elnöke, fővárosi frakcióvezetője szerint a választási kampányban kihelyezett plakátok nem vadplakátok, hanem a politikai kampány részei. Ugyanakkor Kupper nem tud róla, hogy a Fideszben most ilyen típusú plakátragasztás zajlana. Szerinte civil kezdeményezés a "narancssárga pöttyök" elhelyezése. Más forrásaink viszont elismerték, hogy a párt plakátjairól van szó.

Az MSZP III. kerületi szervezete közleményben adott hangot megdöbbenésének, hogy az önkormányzat október 23-i őszi nagytakarítás után "egy politikai párt - amelynek képviselői ott ülnek az önkormányzat képviselőtestületében is - erre fittyet hány".