Erzsébet
1 °C
4 °C

Vagyonnyilatkozatok - 2002

2002.06.17. 09:18
Torgyán József, kisgazda elnök és felesége

Záróbevallást készített Torgyán József és felesége, Cseh Mária. Eszerint a Torgyán család parlamenti működése alatt jelentős tartozást halmozott fel: takarékbetétben csak 1,5 millió forintjuk van, ellenben tartoznak az OTP-nek 15 millióval, magánszemélyeknek pedig 45 millióval. A Torgyán család építkezik egy II. kerületi, közel 1000 négyzetméteres telken. A 130 négyzetméteres lakás 85 százalékban készült el. A volt kisgazda honatya jelenleg a Kis Újság főszerkesztőjeként sem kap egyetlen fillért sem. A felesége révén van egy leányfalui üdülőjük.

Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere

Budapest főpolgármestere is záróbevallást készített, miután visszaadta mandátumát. Budakeszin egy 171 négyzetméteres, 1992-ben vett lakás felét birtokolja. Idén vásárolt még két házat Budakeszin. Az 52 négyzetméteres csak az övé, míg a 142 négyzetméteresnek negyedrészben tulajdonosa. Idei szerzeménye egy 130 négyzetméteres horvátországi üdülő is. Az autókra kevésbé igényes: egy rendszámnélküli, működésképtelen 25 éves VW Variantot tudhat magáénak. Illetéktartozása 202 ezer forint, 39 ezer OTP hátraléka van még, de magánszemélyeknek 2,2 millióval tartozik. Főpolgármesterként havi 529 ezer forintot keres.

Boldvai László, szocialista képviselő

Salgótarjánban 50 százalékos tulajdonosa egy 176 négyzetméteres háznak, melyet 1992-ben épített. Szentendrén egy 1831 négyzetméteres ingatlan feles tulajdonosa, de erről nem derül ki, hogy jellegét tekintve mi, mivel nem tüntette fel. Állampapírokban 26 millió forintja van.

Farkas Flórián, az ÖCO elnöke

2001-ben vett Szolnokon egy 56 négyzetméteres lakást. Készpénzből 1,5 millió forintja van, lakáseladásból 4,2 milliós követelést jegyez, ellenben pénzintézeteknek 12 millió forinttal tartozik. Az Országos Cigány Önkormányzat elnökeként havi 385 ezer forintot keres.

Csintalan Sándor, volt MSZP-s képviselő

Záróbevallást készített a Defend Kft-t "öröklő" Csintalan Sándor is, aki egy VII. kerületi 81 négyzetméteres lakás negyedét birtokolja, melyet még 1986-ban vásárolt. A III. kerületben van egy 1995-ben vásárolt 300 négyzetméteres háza, idén pedig egy "A" osztályú Mercedesszel kedveskedett magának. Takarékban és biztosításban 2-2 millió forintot őriz. Jelentősebb vagyontárgyai között jegyez két kéziratot, és egy végrendeletet. Csintalan tartozása 50 millió forint jelzáloghitel, de magánszemélyeknek további 60 millióval tartozik. Nyilvántartja azt is, hogy Schmuck Andornak 1000 forinttal adósa. A Defend igazgatója, és 20 százalékos tulajdonosaként havi 900 ezer forint a jövedelme. Az örző-védő cégen kívül további három jelentősebb vállalkozásban van érdekeltsége. A 2002-es juttatásai között nyilvántart 3500 forint értékű dobozt is.

Csurka István, a MIÉP elnöke

Záróbevallásában feltűnteti félhektáros balatoni kertjét, és az azon lévő lakóházat, melynek méretéről nem nyilatkozott. Tulajdonrésze a Magyar Fórum Kft.-ben 10-ről 40 százalékra nőtt. Írói és dramaturgi munkájából származó jogdíját nem számszerűsítette.

További vagyonnyilatkozatok: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?