György
14 °C
24 °C

Lassan gyarapodó képviselők

2001.04.24. 08:24
A "másodélvonalbeli" politikusok közül igen kevés számolt be különösen nagy vagyongyarapodásról. A hétfőtől nyilvános vagyonnyilatkozatokból azonban kiderül, akad olyan politikus - mint például Csintalan Sándor - akinek autója sincs. Ellenben van olyan honatya, aki fontosnak tartja a rendszeres rekreációt, legalábbis ez derült ki abból, hogy Csúcs Lászlónak három, "országúti versenykerékpárja" van.
Csintalan Sándor szocialista képviselő a példának okáért egy 81 négyzetméteres lakás 25 százalékának tulajdonosa, ám emellett egy 300 négyzetméteres lakás teljes egészében az ő nevén van. Ellenben sem hétvégi telke, sem termőföldje nincs a képviselőnek, aki mellesleg elég körülményesen tudná megközelíteni eme utóbbit, mivel autója sincs. Csintalan Sándornak sem tartozása, sem követelése nincsen, értékpapírokkal sem foglalkozik. Egy cégben igazgatósági elnökségi tag, s megtakarított pénze valamivel több mint egymillió forint.

Fodor Gábor
A szabad demokrata Fodor Gábor egy tíz éve vásárolt, hatvan négyzetméteres zuglói társasházi lakás tulajdonosa, amely ugyan még nem teljesen az övé, mivel 220 ezer forinttal tartozik egy banknak, s 150 ezer forintot kell visszafizetnie a munkahelyének.

Párttársa, Hack Péter egy harmadik kerületi, 92 négyzetméteres lakást birtokol, míg egy több mint ezer négyzetméteres teleknek is a tulajdonosa, emellett egy hároméves Ford Escort CL is a nevén van.

Határidőnapló, falinaptár és a whisky

A fideszes Frajna Imre 6 640 000 forintot tart bankban, ám bevallásában az ajándékok között felsorolta, hogy egy határidőnaplót, falinaptárt és bizony egy üveg whiskyt is kapott.

Balsai István
Dr. Balsai István MDF-es képviselő a XII. kerületben egyszer egy 56 négyzetméteres társasházi lakás, egy 29 négyzetméteres lakóház, majd még egy, ezúttal 78 négyzetméteres társasházi lakás tulajdonosa, igaz, ez utóbbi esetében csak az ingatlan ötven százaléka az övé. Ezenkívül 7 és fél hold szántóföld is a nevén van. Értékpapírokban 5 millió forint ötven százaléka, míg a 12 féle részvény - amely kb. három millió forintot ér - fele az övé. Tartozásai is vannak - igaz, ez is felesben, s az összeg körülbelül 5 millió forint. Más jelentősebb értékű vagyontárgyak esetében könyvek, bútorok, antiktárgyak, háztartási berendezéseket sorolt fel a honatya.

Csúcs versenykerékpárok

A független Csúcs László a szokásos ingatlanok mellett - különböző részesedése két budapesti és egy mohácsi házban - felsorolta, hogy az VW Golfja mellett más jelentősebb vagyontárgya is van, méghozzá három darab "országúti versenykerékpár".