Sára, Márió
2 °C
6 °C

Boros Imre nem adta le vagyonnyilatkozatát

2001.04.20. 10:02
A feledékeny Phare-miniszter mellett a VII. kerületi polgármester, Szabó Zoltán és az előzetes letartóztatásban ülő Székely Zoltán nem adta le vagyonnyilatkozatát a csütörtöki éjféli határidőig. Isépy Tamás, a mentelmi bizottság elnöke péntek délelőtt tájékoztatja az Országgyűlés elnökét a mulasztókról. A renitens képviselők a hiány pótlásáig nem kapnak tiszteletdíjat.
Nem adta le a csütörtök éjféli határidőig képviselői vagyonbevallását a kisgazda Boros Imre s a szocialista Szabó Zoltán és a független Székely Zoltán. Erről a mentelmi bizottság elnöke, Isépy Tamás tájékoztatta az MTI-t. A Phare-miniszter arra hivatkozott, hogy elfelejtette a határidőt. A VII. kerületi polgármester, Szabó jelezte, hogy postán adja fel a bevallását, az előzetes letartóztatásban ülő Székely Zoltán helyett pedig fia vette át az iratokat, és íratja alá apjával.

Adós még a vagyonnyilatkozattal a Ház legújabb tagja, a Dabason két hete megválasztott Szűcs Lajos haladékot kapott a dokumentumok benyújtására.

Nevek még nincsenek

A képviselők jogállásáról szóló törvény módosítása nyomán a honatyáknak április 19-én éjfélig kell leadniuk a bizottságnál újfajta vagyonnyilatkozatukat. Az Fidesz-, az MDF-, az SZDSZ- és a MIÉP-frakció minden képviselője eleget tett kötelezettségének - értesült az MTI.

Nincs vagyonnyilatkozat, nincs tiszteletdíj

A jogszabály szerint az a honatya, aki nem adja le vagyonnyilatkozatát, nem gyakorolhatja képviselői jogait, illetve nem kap tiszteletdíjat addig, amíg ezt meg nem teszi. Isépy Tamás, a mentelmi bizottság fideszes elnöke pénteken reggel levélben értesíti Áder Jánost, az Országgyűlés elnökét arról, hogy kinek kell pótolnia mulasztását.