Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kitiltottak egy állapotos vak nőt egy szentesi pékségből

2008.04.14. 17:35
Vakvezető kutyája miatt kitiltottak egy állapotos vak asszonyt egy szentesi pékségből. Amikor másnap visszament anyósával reklamálni, a két nőt percekig nem engedték ki az üzletből, mert beírtak a Vásárlók Könyvébe. Azt követően tudtak csak elmenni, amikor közölték, telefonálnak a rendőröknek.

A vak asszony évek óta rendszeresen járt a pékségbe, a kutya soha senkit sem zavart. Az elmúlt hetekben azonban új bérlője lett a pékségnek, aki azonnal kitiltotta az asszonyt az üzletből. Az eset még március elején történt, eddig arra vártak, hogy a panaszkönyvbe írt sorokra reagál valaki, de eddig semmi sem történt.

A szentesi asszony a pékségben történtekről értesítette a fogyasztóvédelmi hatóságot, ahol ígérték, soron kívül kivizsgálják a történteket. Elmondták, az üzemeltető helytelenül cselekedett, mert élelmiszer üzletekbe valóban nem lehet kutyát bevinni, de a vakvezető kutya kivétel.

A Független Hírügynökség riportere kereste a pékség vezetőjét, de ő nem nyilatkozott. Az érdekvédők szerint hasonló eset szinte naponta történik vakokkal. A közelmúltban egy pápai hipermarketben történt hasonló eset egy vak férfival. Ott azóta bocsánatot kértek a történtekért.