Vona: Az elmúlt 24 év folytatódik

2014.04.07. 00:42

Úgy tűnik, a Jobbikban sokan tényleg elhitték, hogy 2014-ben legyőzhetik a Fideszt, vasárnap éjjel legalábbis vereségként tálalták a nyilvánosság előtt 20 százalék feletti listás eredményüket.

Győzelmi tájékoztató helyett azonnal elkezdték lebontani az ünnepi díszeket, feltekerték a molinókat a Kongresszusi Központban.

A célt, amit kitűztünk magunk elé, nem tudtuk elérni. Az elmúlt 24 év folytatódik.

– mondta Vona Gábor. A pártelnök azt állította, maga is csalódott, amiért nem sikerült még jobb eredményt elérniük. Külön fájlalta, hogy egyéni mandátumokban nem sikerült áttörést hozniuk.

A választási eredmények miatt személyes felelősségére is utalt („az eredményből a következtetéseket le kell vonni”), bár retorikájával inkább azt erősíthette a tagság számára, hogy ambíciói továbbra is magasak és töretlenek.

Tisztújító kongresszus jön még az önkormányzati választások előtt. Van még bennem ambíció, tettvágy, majd a tisztújító közgyűlés fog dönteni.

Valószínűbb persze, hogy spontán letargia helyett tudatos kommunikációs döntés áll  szavai mögött, ezzel is azt kommunikálta, hogy a jövőben ők lesznek Orbánék fő kihívói.

Holnap leverjük magunkról a port, átgondoljuk a helyzetet, és 2018-ban meg fogjuk nyerni a választásokat

- mondta sajtótájékoztatóján, ahol érdekes módon csak a magyar újságírók kérdéseire válaszolt, a külföldi tudósítókkal nem állt szóba.

A lelkiismeretünk tiszta, programot tettünk le az asztalra, tisztességes kampányt folytattunk, ellentétben az ellenfeleinkkel.

Vona szavai szerint leginkább annak örült, hogy a párt 20 százalékos erővé nőtt fel, illetve hogy most már nemcsak keleten, de Nyugat-Magyarországon is megerősödtek. A pártelnök egyéniben szoros küzdelemben, 700 szavazattal kapott ki Gyöngyösön fideszes ellenfelétől.