Nem lesz kormányfőjelöltje a Momentumnak

2018.01.15. 12:30

A Momentum vasárnapi küldöttgyűlése elfogadta a Momentum országos listáját, illetve döntést hozott a miniszterelnök-jelöltség kérdésében is - közölte a párt.

A Momentum vasárnap úgy döntött, hogy nem állít miniszterelnök-jelöltet. "Dunát lehet rekeszteni miniszterelnök-jelöltekkel, pedig valójában egyetlen személy nem tud hitelesen képviselni egy sokszínű országot. A Momentumban hisszük, hogy csak többen, csapatban, közösségként tudjuk képviselni a nőket, a civileket, a vállalkozókat, a hátrányos helyzetűeket, a romákat, illetve a fiatalokat" - írják a közleményben.

Őket "generációs követnek" nevezik. Róluk annyit közöltek, hogy van köztük Brüsszelből hazaköltözött EU-s diplomata, vidéki roma polgármester, mozgáskorlátozott civil aktivista, konzervatív vidéki egyetemista, amerikai-magyar kettős állampolgár, többgyermekes családanya is.

Ők azok, akik együttes erővel hitelesen tudják képviselni az egész nemzetet

írják. 

A Momentum emellett döntött arról is, hogy kik kerüljenek országos listájára. A lista első öt helyén az elnökség 5 tagja szerepel, őket Lakatos Béla, Ács polgármestere, és Donáth Anna követi. A lista első tíz helyén szerepelnek Komárom-Esztergom megyei, Jász-Nagykun-Szolnok megyei, és Baranya megyei jelöltek is.

A lista első tíz helye:

1. Fekete-Győr András

2. Orosz Anna

3. Soproni Tamás

4. Dukán András Ferenc

5. Cseh Katalin

6. Lakatos Béla

7. Donáth Anna

8. Nemes Balázs

9. Benedek Márton

10. Bodrozsán Alexandra