Szigetvári Viktor: Visszalépünk két LMP-s javára

2018.01.22. 06:17 Módosítva: 2018.04.04. 13:55

Visszalépnek az Együtt jelöltjei az LMP két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos javára az egyéni választókerületeikben, vagyis Budakeszin és Szekszárdon – mondta Szigetvári Viktor a Magyar Nemzetnek adott interjújában. Az Együtt választmányi elnöke, egyben miniszterelnök-jelöltje a lapnak arról is beszélt, hogy habár ezek a visszalépések egyoldalúak, attól még szeretnék, ha más pártok az ő jelöltjeiket támogatnák, például Csepelen Szabó Szabolcsot. Szigetvári Viktor elmondta azt is, hogy reálisnak látja a Fidesz kisebbségbe szorítását április 8-án.

Néhány érdekesebb mondat Szigetváritól:

"Rajtam kívül minden miniszterelnök-jelölt a saját pártja egypárti kormányával bolondítja a választókat. Én viszont csak a reális és őszinte tervekben hiszek. Lehetne akár Fidesz és Jobbik nélküli ellenzéki többség, de ma nem errefelé tartunk. Az viszont reális forgatókönyv, hogy kisebbségbe szorítjuk a Fideszt, és a Jobbiknak meg a többi ellenzéki pártnak lenne többsége. Egy ilyen helyzetben szét lehet verni az Orbán-rezsimet, és fél évvel későbbre új választást hirdetni".

"Nekem Vona Gáborral ezer témában vitám van, de róla nem feltételezném, hogy a politizálásának a célja az MSZP, az LMP vagy az Együtt ellehetetlenítése."

"Kizárt, hogy az MSZP-vel és a Demokratikus Koalícióval közös listán legyünk. De továbbra is azt mondom, hogy az egyéni választókerületekben meg kell állapodni. Kampányolni fogunk Kunhalmi Ágnes vagy mások mellett, és szeretnénk, ha ők is kiállnának Juhász Péter, Szabó Szabolcs, Berkecz Balázs vagy Vajda Zoltán mellett. A rendszert az egyéni győzelmekkel lehet megbuktatni."