Hollik István mellett kampányol Köves Slomó

2018.02.03. 18:33 Módosítva: 2018.04.04. 13:51

Úgy tűnik, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is beszállt a 2018-as kampányba, egy az egyes számú választókerületben osztogatott szórólapon ugyanis lényegében támogatását fejezte ki a KDNP-s Hollik István felé – derült ki Vágó István pénteki Facebook bejegyzéséből.

Az utóbbi években megújult a zsidó kulturális- és hitélet Budapest belvárosában, ennek folytatásához, valamint a zsidó közösség nyugodt életének és biztonságának megőrzéséhez szükség van segítő társakra.

– írja a szórólapon Köves, aki szerint a közösség hitéleti és kulturális kiteljesedéséhez Hollik Istvánra van szükség, az ő személyében lát ugyanis garanciát arra, hogy ehhez minden szükséges segítséget megkapjanak.

Nem ez az első olyan eset egyébként, amikor valamelyik egyház beszáll a kampányba, január közepén Németh László, hódmezővásárhelyi plébános mondott botrányos kampánybeszédet egy mise végén, melyben nyíltan kiállt a Fidesz és az Orbán-kormány mellett, valamint arra buzdította az összegyűlteket, hogy ne szavazzanak Márki-Zay Péterre.