Olivér
5 °C
8 °C

Hollik István mellett kampányol Köves Slomó

2018.02.03. 18:33 Módosítva: 2018-04-04 13:51:56

Úgy tűnik, hogy Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is beszállt a 2018-as kampányba, egy az egyes számú választókerületben osztogatott szórólapon ugyanis lényegében támogatását fejezte ki a KDNP-s Hollik István felé – derült ki Vágó István pénteki Facebook bejegyzéséből.

Az utóbbi években megújult a zsidó kulturális- és hitélet Budapest belvárosában, ennek folytatásához, valamint a zsidó közösség nyugodt életének és biztonságának megőrzéséhez szükség van segítő társakra.

– írja a szórólapon Köves, aki szerint a közösség hitéleti és kulturális kiteljesedéséhez Hollik Istvánra van szükség, az ő személyében lát ugyanis garanciát arra, hogy ehhez minden szükséges segítséget megkapjanak.

Nem ez az első olyan eset egyébként, amikor valamelyik egyház beszáll a kampányba, január közepén Németh László, hódmezővásárhelyi plébános mondott botrányos kampánybeszédet egy mise végén, melyben nyíltan kiállt a Fidesz és az Orbán-kormány mellett, valamint arra buzdította az összegyűlteket, hogy ne szavazzanak Márki-Zay Péterre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?