Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
2 °C
9 °C

Banki elszámoltatást ígér az MSZP

2018.02.21. 19:25

Az MSZP és a Párbeszéd összegyűjtötte az országos lista állításához szükséges számú ajánlást - közölte az MSZP elnöke, Molnár Gyula szerdán az MTI szerint.

Az április 8-ai parlamenti választáson országos pártlistát az a párt állíthat, amely legalább kilenc megyében és a fővárosban, legalább 27 egyéni választókerületben önálló jelöltet állított. Azt ígérik, hogy péntekig minden jelöltjüknek meglesz a választáson való induláshoz szükséges számú ajánlás.

  • 58 választókerületben állít egyéni jelöltet az MSZP és a Párbeszéd
  • 46 helyen a DK indít jelöltet
  • 2 választókörzetben pedig független jelölteket támogatnak.

Molnár Gyula azt mondta, a klasszikus kampánytechnikák megszűntek, nincsenek közterületi lehetőségek, nincs hozzáférés a médiához. Ezért az MSZP mindenhol az utcán lesz.

De nem folytatják az aláírásgyűjtést, mert azt törvényesen nem lehet. Közölte, a központi kampánnyal a közösségi médiára fókuszálnak.

Banki elszámoltatást ígérnek

A sajtótájékoztató második felében az MSZP és a Párbeszéd politikusai megállapodást írtak alá a devizahitel- és a Quaestor-károsultakkal. Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese azt mondta, a megállapodásban vállalják, hogy új banki elszámoltatás lesz.

A devizahitelesek szerint a bankok 2000-2500 milliárd forinttal követelnek többet, mint amennyit követelhetnének. Szerinte a felvételkori árfolyamon kell újraszámolni a felvett hiteleket. A szocialista politikus a vállalások között említette, hogy kormányra kerülve azonnal felfüggesztik a végrehajtásokat.

Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja szerint Orbán Viktor hazudik, amikor azt mondja, hogy a magyar embereket védi és nem a bankokat. Ez abból látszik, hogy az árfolyamnyereségből származó MNB-haszon nem a magyar emberekhez, hanem Matolcsy György barátnőjéhez vándorolt - közölte. Molnár Gyula és Karácsony Gergely is azt mondta, nem szavazzák meg a Stop Soros törvénycsomagot.

Nem kampányolnak Czeglédyvel

Volt kérdés arról, hogy Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője egy könyvbemutatón Hitlerhez, Sztálinhoz és Leninhez hasonlította a miniszterelnököt.

Szanyi Tibort azért szeretjük, mert sokszor költői túlzásokba esik

- mondta Karácsony Gergely.

Arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba, akit milliárdos vagyoni hátrány okozásával gyanúsítanak, leadta a országgyűlési képviselő-jelöltséghez szükséges ajánlásokat, Molnár Gyula azt mondta, Czeglédy Csaba már korábban felfüggesztette a párttagságát.

Nincs vele dolgunk, nem mi indítottuk, nem mi segítettük összegyűjteni az ajánlásokat és nem fogunk együtt kampányolni.

Karácsony szerint az egykulcsos adó "ősbűn". Az MSZP-Párbeszéd nem adóemelésben, hanem adóátcsoportosításban gondolkodik. Olyan adótáblát fognak elfogadni, amely a magyar keresők 80 százalékának kisebb adóterheket jelent, de lehet, hogy a legmagasabban kereső tíz százaléktól kérnek egy kis plusz hozzájárulást az ország rendbe tételéhez.