új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • ad.PNG

    És nem is akárki! A hajdúszoboszlói tévé interjúkirálynője Drotár Adrienn! Legendás interjújával, és nem annyira ismert pártjával (Magyar Gazdák és Polgárok Pártja) robbant be a köztudatba 2017-ben, majd először inkább, majd újra belépett a politikába, hogy most a nagynevű Új Magyar Front jelöltjeként (Hajdú-Bihar 5.) megmutassa, hogyan néz ki egy valamirevaló kampányfilm. A találatárt köszönet az Azonnali.hu-nak.

    Nézzék:

  • Hajdu Nóra fellebbez a választókerületi választási bizottság Orbán Viktor kampánypedofíliáját védő döntése ellen, írja az MTI-hez eljuttatott közleményében az Együtt. Azt írják:

    "Komárom-Esztergom Megye 03. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottsága elutasította Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke beadványát, melyet Orbán Viktor ellen nyújtott be. Az Együtt alelnöke kifogásában azt sérelmezte, hogy a miniszterelnök többször is óvodákban kampányolt. Hajdu Nóra felháborítónak tartja a helyi választási bizottság döntését. Miközben a Kúria világosan megtiltotta a politikai pedofíliát a kampány során, a miniszterelnök és pártja sorozatosan megsérti a legalapvetőbb kampányetikai elveket. Semmilyen módon nem szabad a kampány során gyerekeket politikai propaganda eszközeként használni.

    Az elsőfokú döntés ellen Hajdu Nóra mint beadványtevő fellebbez a Nemzeti Választási Bizottsághoz." Illetve a Momentum is jelezte, hogy megfellebbezte ezt a döntést, úgyhogy három napon belül döntést fog hozni a Nemzeti Választási Bizottság.

    Az MTI-hez megérkező döntésről szóló közleményben azt írták: 

    Március 21-én Dad községben a Nefelejcs Óvoda és Mini Bölcsődében a miniszterelnök és Czunyiné Bertalan Judit az udvaron a gyerekekkel találkozott, kezet fogtak, beszélgettek és közös fényképet is készítettek velük. Szintén március 21-én a bakonysárkárkányi új óvoda alapkövének letételén - ahol szintén megjelent Czunyiné Bertalan Judit és Orbán Viktor - az óvodás gyerekek műsort is adtak a számukra.

    A helyi választási bizottság úgy értékelt: a "fentiekben vázolt magatartás nem valósított meg jogellenes kampánytevékenységet" tekintettel arra, hogy a helyszínen nem hangzott el a választók magatartásának befolyásolására irányuló beszéd, továbbá nem adtak át olyan tárgyakat sem, amelyek a párt szimbólumait, vagy a jelölt nevét tartalmazzák. Mindezek nyomán a választási bizottság úgy ítélte meg, hogy a választási eljárás alapelvei nem sérültek.

    Megjegyezték azt is: mérlegelésükben jelentős szerepet játszott az a tény, hogy a látogatások helyszínén az érintettek nem mondtak kampánybeszédet, nem használtak semmilyen tárgyat a párt népszerűsítése érdekében, tehát nem valósult meg jogellenes kampánytevékenység.

    A helyi választási bizottság valamennyi kifogást - 3 igen és 1 nem szavazattal elutasította - áll a határozatban.

  • Vagy valami ilyesmi. Foglaljuk össze:

    Vágó Sebestyén, jobbikos országgyűlési képviselő egy Facebook-posztban azt írta:

    "Érdekes telefonhívást kaptam az imént. Érd város aljegyzője hívott, hogy felvétele van arról, ahogy a munkatàrsaim letördelik Aradszki András plakátjait az oszlopokról, és helyére az enyémeket rakják. Érdekesnek talàltam a dolgot, mert ez pont nem a mi stílusunk. Kiderítettem, hogy valóban valaki letördelte a táblákat, amivel a segítőim is találkoztak, de arról, hogy ők tették volna, senkinek nem lehet felvétele, maximum arról, hogy az üresen maradt oszlopra helyezik a táblákat. A helyzet érdekessége, hogy egy aljegyző, mint független köztisztviselő, hogy beszélhetett úgy a kormánypárti hírdetésekről, mint sajátjairól? A lényeg, ha bárki találkozna ilyen mende-mondával, az rágalom, csúsztatás, a tények összemosása, a rongálókat, figyelve országszerte a Jobbikos hírdetéseket, nem a mi házunk táján kell keresni."

    Majd a helyi Demokratikus Koalíció adott ki egy közleményt, amiben azt írták:

    "Megrongálták a DK érdi irodáját. Ma ismeretlen tettesek megrongálták a Demokratikus Koalíció érdi irodáját. A táblát és a kirakatot például horogkereszttel összefestették. Ez a tempó rossz emlékeket idéz a múlt század harmincas-negyvenes éveiből. A DK helyszíni rendőri intézkedést kért és feljelentést tett ismeretlen tettes ellen."

    Erre Érd fideszes polgármestere is kiadott egy közleményt, ebben T. Mészáros András azt írja:

    "A leghatározottabban elítéljük a plakátrongálásokat! A jelek szerint a hatalomvágyó ellenzék Érden nemcsak a Fidesz plakátjait, hanem már egymást sem kíméli. Még az olyan szélsőséges provokációtól sem riadnak vissza, mint a tiltott önkényuralmi jelképek használata. Érd a választási kampányig békés város volt, és bár kértük az ellenzéket a kulturált kampányolásra, láthatóan hiába. Először a város közgyűlését használták botrányokozásra, most pedig a választási plakátokat, kampányirodákat kezdték rongálni. Reméljük, a választás másnapján az ellenzéki pártok jelöltjei visszamennek oda, ahonnan jöttek, Tatára, Budapestre, Kerekegyházára, s távozásuk után újra a megszokott, békés hétköznapokat élhetjük. A plakátrongálások ügyében dr. Bács István alpolgármester vasárnap koradélután megtette a rendőrségi feljelentést az érdi rendőrkapitányságon."

    A diósdi Fidesz Facebook-oldala pedig ezt írta ki este nyolc körül:

    „Elítéljük a plakátrongálást! A hatalomvágyó ellenzék Érden már rongálja a Fidesz plakátjait. Pest megye 1. választókerülete a kampányig békés volt, és bár kértük az ellenzéket a kulturált kampányolásra, láthatóan hiába. Reméljük, a választás másnapján jelöltjeik visszamennek oda, ahonnan jöttek, Tatára, Budapestre, és Kerekegyházára, s távozásuk után újra a megszokott, békés hétköznapokat élhetjük."

    Remélem mindenki megnyugszik, és nem tép, tör, zúz a kampány hátralevő részében!

    Frissítés: A poszt megjelenése után levélben arról tájékoztatott az érdi választási iroda vezetője, hogy a jobbikos politikus Facebook-posztjában valótlanságokat állított. A valóságban a levél szerint nem történ meg az a telefonbeszélgetés, amiről a jobbikos ír. Érd aljegyzője tehát a levél szerint nem hívta a jobbikost ezzel, nem is volt a városban, a tépkedésről is csak a cikk megjelenésekor értesült.

  • A párt erről közleményben számolt be. Azt írják:

    "január 31-én Vona Gábor Facebook-oldalát támadták meg. Akkor egy összehangolt akció keretében több ezer külföldi álprofil kezdte hirtelen követni Vona Gábor oldalát. Ma délután 15 óra körül több tucat külföldi álprofilról érkezett komment a Jobbik központi oldalára, több posztunk alá. Láthatóan nem valós profilok voltak és néhány perc alatt ugyanolyan tartalmú kommentet helyezték el a posztok alatt.

    A támadás célja kettős lehetett: azt a képet kelteni, hogy nem magyar kedvelő, követői vannak az oldalnak, másrészről több arab troll is volt, mely a Fidesz Jobbik-ellenes kommunikációjába illeszkedik. Az előre megtervezett és szervezett jellegére utal az is, hogy az eset után szinte azonnal megjelentek a kommentekről készült képernyőképek a Jobbik lejáratására szakosodott, szélsőséges és kormánypárti Facebook-oldalakon. Kormányközeliségükre bizonyíték, hogy az oldalakat üzemeltető Bede Zsolt facebook-os borítóképén Orbán Viktorral közösen látható és a Magyar Idők mai számában nyilvánosan is elismerte, hogy a korrupt Fidesz-kormányt támogatják.

    A Jobbik munkatársai a kommenteket törölték, a külföldi álprofilokat pedig tiltották. Ez azonban csak átmeneti megoldást nyújt hiszen a jelentős anyagi erőforrással bíró kormányhű szervezetek viszonylag olcsón tudnak álprofilokat és botokat vásárolni a dark web-en, aktivitásuk az internet szürke zónájában az év eleje óta csak erősödik. Hasonló vagy durvább támadásokkal számolunk tehát a választásokig hátralévő két hétben, melyek következő célpontjai információink szerint a kormánykritikus médiumok lehetnek."

  • A Fidesz emberevőmigráns-kampánya közepén váratlanul, egy fideszes polgármester valami egészen emberi dolgot művelt. Hogyaztmondjahogy: humort csempészett bele. Dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere egy olyan képet tett ki Facebookra, amin a felső sorban a település képviselő-testülete van minyonosítva, alatta pedig a Fidesz helyi országgyűlési képviselő-jelöltje látható a maga teljes minyonságában.

    Tessely Zoltánról azt írják, jó minyon, van humora, érdemes rá szavazni.

    Ráadásul mekkora csavar: mint a kormánymédia nem olyan régi videójából kiderült, még Simicska Lajos is a minyonokat szereti.

    29512919 1632137960206639 8558580202328720669 n
    Fotó: Dr. Szabó Tibor
  • Ahogy arról itt írtunk, az ózdi jobbikos polgármester, Janiczak Dávid magánbeszélgetéseiről készült újabb hangfelvételek jutottak ki a kormánymédiához. Az első két felvételen Janiczak egy munkatársával és az alpolgármesterével beszélget a nőkről, mindkettőn elég alpári stílusban. A harmadik felvétel az igazán kemény, ezen Bézsényi Bernadettel, korábbi kabinetfőnökének mond elég vállalhatatlan dolgokat.

    Az MTI most arról számolt be, hogy a Fidelitas feljelentést tesz "Janiczak Dávid, a Jobbik alelnöke, Ózd polgármestere ellen a korábban nyilvánosságra került, egy női beosztottját nemi erőszakkal fenyegető hangfelvétel alapján".

    A Fidelitas szerint Janiczak Dávid érdemtelenné vált a közéletben való részvételre, ezért távoznia kell és szégyellnie kell magát amiatt a hangnem miatt, amit megenged magának. Párkányi Eszter megjegyezte, kíváncsi, hogy Dúró Dórát nem zavarja-e, egy párttársa hogyan beszél a nőkről.

  • Ahogy azt írtuk, a Demokratikus Koalíció elkészítette a választási kampány egyik legsúlyosabb videóját, Gyurcsányék videója képi és audiovizuális világában azokra a videókra hasonlít, amelyekkel a kormánypárti média és az orosz propaganda az utóbbi időben a bevándorlók, a migráció ellen aktivizál. Csak itt Erdélyben járunk, és a határon túli Fidesz-szavazókról van szó.

    Az LMP-s Ungár Péter Facebookon reagált a videóra.

    "A határon túli magyarok szavazati jogával nem egyetérteni mindenkinek szíve joga, vannak érdemi érvek mindkét oldalon. Én továbbra is azt gondolom, hogy szerzett jogot nem vehetünk el, de van helye a vitának. De az, hogy egy párt 14 nappal a választások előtt megcsinálja a Fidesz migránsos videójának határon túli verzióját mutatja, hogy mi oly sokak problémája a DK-val. Nem értem, hogy a DK miért gondolja, hogy uszítással válaszolhat az uszításra. Ez semennyire sem szolgálja a kormányváltást, csak arra szolgál, hogy Gyurcsány Ferencnek frakciója legyen"

    - írja Facebook-oldalán Ungár Péter, az LMP képviselő-jelöltje.

  • Politikai életünk legtermészetesebb és legönazonosabb szereplőjét Tállai Andrásnak hívják. Hogy nem túlzás ez, az abból is látszik, hogy ő az adóhatóság elnöke, a mezőkövesdi focicsapat elnöke, a belügyminisztérium államtitkára, fideszes országgyűlési képviselő és Orbán Viktor leghűségesebb követője. Talán nem árulok el nagy titkot, de Tállai szerkesztőségünk nagy kedvence, mert nem tud hibázni. Odaáll egy fényképhez, amiből egyszerűen reneszánsz festmény lesz.

    Ma még nem volt róla posztunk, ezt pótoljuk most gyorsan. Nézzék, ahogy belerúg a labdába Bükkzsércen, az művészet: 

  • Egy miskolci olvasónk kapott választási csomagot a postaládájába. Amikor kibontotta, hirtelen megvilágosodott előtte, hogy miről is szól a mostani kampány. „A Fideszes miskolci önkormányzat független lapjával érkezett a volt MSZP-s, most független képviselőjelölt, Cseh László szórólapja (akit nem mellesleg társával, Fodor Zoltánnal együtt mosdatott épp ez a lap az online kiadásában), egy, Varga László, baloldali jelölt eredményeit felsoroló üres lap, valamit a Szegények Pártjának migránsokkal riogató anyaga is. A Coop húsvéti akciói is most jöttek, sosem gondoltam, hogy ennek fogok a legjobban örülni" - írja, és egy képet is mellékelt.

    IMG 20180325 160534
  • Beleborzongtunk minden másodpercébe a Demokratikus Koalíció kolozsvári videójának, amiben bemutatják: minden kolozsvári a Fideszre fog szavazni.

    Kérdés, hogy ez gyűlöletkeltés-e.

  • Mátészalkán demonstrált az MSZP egy húsfeldolgozó előtt, ami szerintük Kósa édesanyjának sertéstelepével hozható kapcsolatba. A demonstráció végén rendőrök jelentek meg, és Gurmai Zita szerint néhányukat feltartóztatták. A "felháborodott állampolgárokat" igazoltatták és felírták az adataikat, írja közleményében a politikus.

    Az MSZP szerint ez "egy pitiáner aljas kis megfélemlítés volt. Ahova nem tudnak kopaszokat küldeni, oda kivezénylik a rendőrséget".

    Messzirol igazoltatas

    (A képet Gurmai Zitától kaptuk).

    Megkérdeztük Gurmai Zitát, hogy mi ez az egész, aki elmondta, van kapcsolat a sertéstelep és az 1300 milliárdos ügy között, de hétfőn sajtótájékoztatót tart a témában.

  • Kinek keményebb a munkája? Kinek kell többet dolgoznia? Ki dolgozik a leglehetetlenebb időpontokban? Ez csupán három kategória, amiben Lázár János miniszter megpróbált minden győzelmet bezsebelni a vasárnap déli Facebook-posztjával.

  • A Magyar Narancs videója szerint szombaton a Független Egészségügyi Szakszervezet tüntetett a Parlament előtt, ahol tabunak számított kimondani, hogy miniszterelnök úr illetve Balog Zoltán nevét. Nagy Blanka éppen az egészségügyben tapasztalható problémákat emlegette, és mondandóját "a miniszterelnök úrnak és Balog Zoltán úrnak" címezte, amikor egy rendező a színpadon termett, és azt mondta, "nem erről volt szó", majd Nagy Blankába fojtotta a szót, hogy "fejezzük ezt be". Aztán a felszólalónak el is kellett hagynia a színpadot.

    Persze teljesen értelmetlen volt a rendező óvatossága, hiszen az Emmi a rendezvényt "politikai kampányakciónak" nevezte, és kijelentette "a kormány megbecsüli az egészségügyi dolgozókat".

    Via: 444.hu

  • Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje korábban már árnyékkormányt hirdetett, most meg azt ajánlotta a többi ellenzéki pártnak, hogy koalíciós kormányt alakíthatnának, ha nyernének. Viszont a kettő együtt (árnyékkormány+koalíciós kormány) nem fog menni, úgyhogy vagy az árnyékkormány jelöltjeit kell majd elzavarni, vagy a lehetséges koalíciós feleknek kellene a győzelem esetén elfogadniuk egy olyan kormányt, aminek a tagjait nem ők választották. 

  • Sajnos nem tudjuk, hogy pontosan hol készült a kép, amit a Jobbik ifjúsági tagozata rakott ki a Facebookra, de Kovács József fideszes plakátjáról van szó, amiből azért annyi megállapítható, hogy Békés megye 3-as számú választókerületben járunk. 

  • A Fidesz annyira ráállt az ívre, hogy arról talán még húsz év múlva sem fognak tudni lejönni. De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük mit reagált a kormánypárt arra, hogy Karácsony koalíciós kormányzást ajánlott a DK-nak és az LMP-nek: 

    Ha Karácsony Gergely és a többi elvtelen ellenzéki kerül hatalomra április 8-án, akkor teljesíteni fogják Soros megrendelését: lebontják a határzárat, végrehajtják a kötelező kvótát, betelepítik a migránsokat és bevándorlóországgá teszik hazánkat.

  • Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje délelőtt bejelentette, hogy ma elérhető lesz kormányprogramja a karacsonygergely.hu oldalon. Karácsony azt mondta, hogy a programot elküldi a DK és az LMP vezetőinek, és hozzátette, hogy kész koalíciós kormányzásra. A teljes bejelentést itt lehet megtekinteni. 

  • Békés megye 1-es számú választókerületének fideszes jelöltjét, Herczeg Tamásnak hívják. A kormánypárti politikus különös módon járja végig a választókerületét, minden fideszes utalás nélkül, nem fideszes képviselőként, hanem a  Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyetteseként tűnik föl.

    Nemrég jelentették be, hogy Békés megye is csatlakozik a Mátyás király emlékévhez, és ez azzal a felelősségteljes feladattal jár, hogy "Mátyás király hadai nyomában tartanak előadásokat", hívta fel figyelmünket a tényre egy olvasónk. 

    A Békés megyei hírportál pedig eképpen számolt be az eseményről: "Medgyesi Pál, a múzeum igazgatóhelyettese, Bartus Gyula színművész irodalmi összeállítással készül, Herczeg Tamás, a kulturális központ igazgatóhelyettese pedig Mátyás király és a Békés megyei települések kapcsolatára mutat majd rá". Tehát Herczeg mint sima civil járja a környéket, és mit ad isten, kizárólag azokra a településekre mennek el, amelyek a Békés 1-es számú, tehát Herczeg választókerületéhez tartoznak: 

    Gerendáson kezdték, majd Kondoroson, Csorváson, Újkígyóson, Kétegyházán, Szabadkígyóson, Csabaszabadiban folytatták, a jövő héten pedig Telekgerendáson és Kétsopronyban tartanak előadásokat.

    És mely települések tartoznak az 1-es választókerülethez? 

    Békéscsaba, Csabaszabadi, Csorvás, Gerendás, Kétegyháza, Kétsoprony, Kondoros, Szabadkígyós, Telekgerendás, Újkígyós.

    És honnan is ismerős ez a kampányolás?  Ja, igen, a szocialisták csinálták annak idején.

  • Szombaton beszámoltunk Lázár János miniszter heroikus meneteléséről, egy nap alatt hat videóval jelentkezett a Facebookon, de hol volt még akkor a vége. Lázár (vagy a munkatársa) még éjfél után kis posztolt egy videót.

    Valami mellett szeretne érvelni, nem pedig valaki ellen, kezdődik a videó, amin Lázár egy padon állva beszél a közönségéhez.

    Gyűlölet helyett országépítő politikusok vagyunk. Nem rombolni akarunk, hallható Lázártól. Aztán további bejátszásokat lehet látni, amelyekben Lázár váltakozó közönség előtt szerinte pozitív eredményeket sorol föl.

  • Hódmezővásárhelyen az LMP-s jelölt a jobbikost támogatja, írja a Hír Tv, amely szerint "Márki-Zay Péter után Pongrácz Gergely, az LMP képviselő-jelöltje is a jobbikos Kiss Attilát támogatja a hódmezővásárhelyi választókerületben". A Hír Tv a helyi jelölt, Kiss Attila érdekeltségéhez tartozó Makó Csípős nevű portálra hivatkozik. Ez azért említésre méltó, mert az LMP-s valójában nem lépett vissza a jobbikos javára, hanem úgymond "segíti a taktikai szavazás lehetőségét".

    A Makói Csípős idézi Pongráczot, aki azt mondta, hogy „ha ezt érzi az egyik legfőbb kérdésnek április 8-án, akkor – a listán természetesen továbbra is az LMP-re szavazva – egyéniben nyugodtan húzza be az ikszet a helyben esélyes ellenzéki jelölt mellé.” Ez a Hír Tv szerint a jobbikos.

  • Szabó Szabolcs megköszönte a Momentumnak, hogy Csepelen visszaléptek a javára. A politikus a következőt írta: 

    Bízom abban, hogy az elkövetkező napokban város- és országszerte minden ellenzéki párt valóban tesz azért, hogy egymás javára történő visszalépésekkel elősegítsük közösen a kormányváltást, mert minden választópolgár ezt követeli tőlünk. És én is ezért dolgozom tovább, immár még szélesebb támogatással a hátam mögött.

    A teljes poszt itt olvasható. 

  • Letelt a határidő: összesen 378 622 magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgár regisztrált a szombat 16 óráig – közölte az MTI a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnapi adatai szerint.

    Ők a teljes, 8,315 millió választójoggal rendelkező állampolgárok 4,55 százalékát teszik ki. Elsöprő többségükben ők azok a határon túli magyarok, akik az egyszerűsített honosítási eljárásban kaphattak állampolgárságot. Ez önmagában nem jelentett választójogot, ahhoz ugyanis egy törvénymódosításra volt szükség, amely ezt – először 2014-ben lehetővé tette. A regisztrációval kapott lehetőség azonban csak listás szavazatot jelent, egyéni képviselőre, lakcím, így körzet híján nem szavazhatnak.

    Állandó magyarországi lakcím nélkül szavazni

  • Csepelen visszalépett a Momentum jelöltje az Együtt színeiben induló Szabó Szabolcs javára. Dukán András Ferenc gesztusa azonban még nem elég ahhoz, hogy a Fidesz alelnökével, Németh Szilárddal szemben egy ellenzéki jelölt induljon két hét múlva, hiszen az MSZP-P a jelenlegi tervek szerint rajthoz állítja Bangóné Borbély Ildikót.

  • Jó, ha van vérfrissítés, új gondolatok és szerveződések kapnak lehetőséget, hogy eljussanak a választókhoz, ezért remek dolog, hogy 2014 óta sokkal könnyebb jelöltet indítani, így költségvetési pénzt leakasztani a új pártok programjait megmérettetni. Persze, ha túl nagy lendülettel indulunk és véletlenül országos listát is sikerül állítani, akkor előfordul, hogy meg kell szólalni, mint a Szegény Emberek Magyarországáért párt jelöltjének. Horváth Gábor az M1-en mondhatta el, hogy: egykulcsos áfát szeretne, meg a személyi jövedelemadót levinni 27 százalékról, de minden mondata arany, itt el is olvashatja.

    clk
  • Újabb közleményt adott ki a Jobbik, amely szerint a Fidesz arra készül, hogy megzavarja Vona Gábor hétfői salgótarjáni lakossági fórumát. 

    „A kormány az imaszőnyegeket árusító Fidelitas-aktivistákon kívül előszeretettel küldi oda legújabb felfedezettjét, Rubi Gergelyt, egykori jobbikos országgyűlési képviselőt, aki vélhetően nem kis pénzért teljesíti a rárótt feladatot” – áll a közleményben, amely a Pesti Srácok főszerkesztője kollégáinak küldött üzenetét is idézi. Huth Gergely arra kéri munkatársait, ne regisztráljanak Vona és a párt salgótarjáni jelöltje, Cseresznyés István utcafórumára, „mert akkor felkészülnek rátok”.

    A Jobbik szerint „elegánsabb lenne, ha Orbán Viktor a pitiáner akciói helyett, inkább kiállna vitára Magyarország legerősebb ellenzéki pártjának miniszterelnök-jelöltjével, Vona Gáborral. Kérjük a salgótarjáni fórum leendő résztvevőit, hogy a feltehető provokációknak ne üljenek fel.”

  • Gyurcsány szerint nem lesz demokratikus a választás. Ezért azt kérte a választási szervektől, hogy őrizzék meg az összes papírt, ajánlóívet, hogy az új kormány majd ezeket akkurátusan átnézhesse. "Be fogjuk bizonyítani, hogy a Fidesz áll a választás tisztességtelen manipulációja mögött" - mondta Gyurcsány, aki ezzel lényegében választási csalással vádolta meg a Fideszt.

    "Ne indítsák be az iratmegsemmisítőket!" - kérte Gyurcsány a közszolgálatban dolgozóktól, ugyanis csak így lehet majd utólag leleplezni a kormány "disznóságait".

  • Gyurcsány ezután rátért az ellenzék slágertémájára: a koordinációra. A DK szerinte már hatalmas áldozatot hozott azzal, hogy nem indít jelöltet 60 helyen. Az MSZP, amely háromszor kormányzott, szintén nagy áldozatot hozott, hogy "ne legyen testvérháború". A többieknek is végig kell gondolni, hogy mennyire fontos a kormányváltás.

    Juhász Péter szombati visszalépését követően sok hasonlógesztusra van szükség. "Nem követelek, nem nyomást gyakorolok, hanem könyörögök, nem lehet folytatni ezt a küzdelmet a következő két hétben" - mondta Gyurcsány, aki szerint minden választókerület számít.

    Engedjenek utat a győzőknek!

    Gyurcsány nem mondta ki, de az üzenet legfőképp nyilvánvalóan az LMP-nek szólt.

  • Gyurcsány kitért arra, hogy Alföldi Róbert rendező - akinek az előadását Zalaegerszegen gyakorlatilag letiltották - végül egy Zala megyei településre elmehetett beszélgetni szombaton, "aztahétszázát". Gyurcsány szerint szégyen, hogy senki nem mert szembefordulni a helyi hatalommal, ő maga is szégyenkezik ezért.

    Pokolba velük, nem ilyen világot akartunk!

    Gyurcsány szerint a mostani választás újdonsága, hogy megtört a Fidesz legyőzhetetlenségébe vetett hit. És szerinte be fog bizonyosodni, hogy "a gyűlölet nem fog győzni". "Megérintette és megcsapta őket a vereség szele, remélem, ez a szél el fogja őket söpörni április 8-án."

  • Gyurcsány ezután sorra teszi fel kérdést, mi az Orbánnal szembenálló oldal bűne, "mi a bűnünk?". Itt kitér például arra, hogy a nyugati vezetők az ő idejében fogadták a magyar kormány meghívását, és hogy a szomszédos országok ellen nem szították a viszályt, hanem közös kormányüléseket tartottak.

    Gyurcsány szerint ő is követett el hibákat, de "a mostani kormány történelmi bűnt követ el a saját nemzetével szemben". Orbán ugyanis a keleti despotikus világhoz közeledik, nem a nyugathoz. "Hitehagyott miniszterelnöke van az országnak."

    Ebben márpedig a DK vezetője szerint nincs alku, és szerinte a DK áll ellen a legkövetkezetesebben az Orbán-kormány hódító erejének. "Soha nem kerestük a kegyeit, soha nem ért a vád, hogy háttéralkut kötöttünk."

  • Ha valakinek elégtétel kell venni, az a magyar nép - mondta az imént Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció úgynevezett helyzetértékelő kampányrendezvényén. "Azok, akiket megfenyegettek, akikbe beletapostak, akiktől elvették a reményt, akiket becsaptak, aki elégtételt ennek a sokaságnak kell venni". Gyurcsány ezzel Orbán március 15-i beszédére céloz, amelyben a miniszterelnök a választás utánra jogi, politikai és erkölcsi elégtételt helyezett kilátásba.

    Gyurcsány szerint a csalódásból, a gyűlöletből nem szabad embertelen politikát építeni, és nem lehet az ország egyik felével az ország másik fele ellen háborút folytatni.