Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Túltolták Németh Szilárdot, milliós büntetés az önkormányzati lapnak

2018.04.07. 11:16

1 millió 380 ezer forintra bírságolták a Csepeli Hírmondót, amiért aránytalanul sokat szerepeltették benne Németh Szilárdot, a Fidesz képviselőjelöltjét, illetve Tarlós István és Orbán Viktor szerepeltetésével túl nagy felületet kapott a kormánypárt nézőpontja.

A helyi választási bizottság elutasította az Együtt március 31-i panaszát a Csepeli Hírmondó ellen, de a párt fellebbezett,  és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult. Ami kimondta, hogy az újság megsértette az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvét.

 Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli–soroksári országgyűlési képviselője felszólította Németh Szilárdot, hogy maga fizesse meg a kirótt büntetést.

A párt közleménye szerint ez nem az első ilyen ügye a Csepeli Hírmondónak, korábban a választási bizottságok és a Kúria is megállapította már a lap korábbi számaiban elkövetett jogsértéseket.

Az Együttnek nem az első nyert ügye szombaton, a XVI. kerületi helyi lapnál is hasonló döntés született, ott a szintén fideszes Szatmáry Kristófot szerepeltették túl sokat, azért 345 ezer forint büntetés járt.