Túltolták Németh Szilárdot, milliós büntetés az önkormányzati lapnak

2018.04.07. 11:16

1 millió 380 ezer forintra bírságolták a Csepeli Hírmondót, amiért aránytalanul sokat szerepeltették benne Németh Szilárdot, a Fidesz képviselőjelöltjét, illetve Tarlós István és Orbán Viktor szerepeltetésével túl nagy felületet kapott a kormánypárt nézőpontja.

A helyi választási bizottság elutasította az Együtt március 31-i panaszát a Csepeli Hírmondó ellen, de a párt fellebbezett,  és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult. Ami kimondta, hogy az újság megsértette az esélyegyenlőség a jelöltek és jelölő szervezetek közti eljárási alapelvét.

 Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli–soroksári országgyűlési képviselője felszólította Németh Szilárdot, hogy maga fizesse meg a kirótt büntetést.

A párt közleménye szerint ez nem az első ilyen ügye a Csepeli Hírmondónak, korábban a választási bizottságok és a Kúria is megállapította már a lap korábbi számaiban elkövetett jogsértéseket.

Az Együttnek nem az első nyert ügye szombaton, a XVI. kerületi helyi lapnál is hasonló döntés született, ott a szintén fideszes Szatmáry Kristófot szerepeltették túl sokat, azért 345 ezer forint büntetés járt.