Ágnes
-1 °C
2 °C

Elhunyt Vancsik Zoltán

2001.08.18. 08:18
Autóbalesetben elhunyt Vancsik Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője péntek éjszaka. A Budapestre tartó képviselő eddig ismeretlen okból lehajtott az útról, kirepült a kocsiból és életét vesztette. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a vizsgálat eddigi eredménye szerint a balesetet feltehetően egy hirtelen kormánymozdulat okozta.
Németh Lajos rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az M7-es autópályán a Balaton felől Budapest irányába tartó képviselő fekete Peugeot gépkocsijával a pálya 55-56-os kilométerszelvényénél eddig ismeretlen okból lehajtott az útról. Kirepült a kocsiból és a helyszínen életét vesztette. A képviselő egyedül utazott.

Vancsik Zoltán
A baleset helyszínén egy szemtanú az MTI munkatársának elmondta: a politikus miután megelőzte kamionját és visszatért jobboldali sávba, az út szélén kocsijával eltűnt. A kamionsofőr ezt követően leállt és kiszállt járművéből, és már csak az összetört kocsit látta az autópálya melletti bokrok fedte árokban.

A sajtóreferens a helyszíni szemle befejezte után elmondta: a vizsgálat eddigi eredménye szerint a balesetet feltehetően egy hirtelen kormánymozdulat okozta. A felismerhetetlenségig összeroncsolódott gépkocsit műszaki szakértők vizsgálják. A szabályoknak megfelelően orvosszakértői vizsgálatra is sor kerül. Az M7-esnek ezen a szakaszán nem volt érvényben sebességkorlátozás.

Vancsik Zoltán 1994-ben Székesfehérvárról egyéni jelöltként választották meg országgyűlési képviselővé, majd 1998-ban az MSZP Fejér megyei listáján került a parlamentbe. 1995-től pártja frakcióvezető-helyettese volt.

Az MSZP saját halottjának tekinti Vancsikot

Az MSZP saját halottjának tekinti Vancsik Zoltán országgyűlési képviselőt. Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint "a Magyar Szocialista Párt és képviselőcsoportja megdöbbenéssel és fájdalommal értesült arról, hogy Vancsik Zoltán, az Országgyűlés szocialista frakciójának helyettes vezetője közlekedési balesetben életét vesztette".

Vancsik Zoltán kérlelhetetlen kritikusa volt a közélet visszásságainak, elkötelezett híve a demokrácia normáinak. Politikai tevékenységében meggyőződéssel képviselte azt az elvet, hogy a mindenkori hatalom felelősséggel és elszámolással tartozik választóinak. Mindvégig azért dolgozott, hogy ezek az elvek a magyar országgyűlésben is érvényesüljenek. - A Magyar Szocialista Párt osztozik a család és a barátok gyászában, Vancsik Zoltánt saját halottjának tekinti - zárul a közlemény.