Frigyes
17 °C
25 °C

Csak tanú egy kábítószerügyben a Vancsik lány

2000.10.12. 18:00
A rendőrség csütörtökön cáfolta azt a Magyar Nemzetben megjelent hírt, miszerint Vancsik Zoltán szocialista képviselőnek ezúttal a lánya bukott volna le marihuána birtoklása miatt. Németh László, a Fejér megyei rendőrség szóvivője szerint csupán tanúként szerepel egy kábítószeres ügyben Vancsik lánya és felesége, a tanúkról azonban semmilyen felvilágosítás nem adható. Németh csütörtöki közleménye szerint három személy ellen indult nyomozás kábítószerrel való visszaélés miatt, egyikük bűnügyi őrizetben várja az ügy felderítését.
A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról adott hírt, hogy egy székesfehérvári bevásárlóközpontban igazoltatták Vancsik Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő feleségét és lányát, és ezt követően beszállították őket a kapitányságra. ,,Úgy tudjuk, hogy Vancsik lányánál kábítószert - marihuánát - találtak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ezt az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, az Országos Rendőr-főkapitányság nem tudott az esetről." - írta a lap, azt állítva, hogy Vancsik hazugságnak nevezte az információt.

Vancsik Zoltán
Egy szó sem igaz a leírtakból
Mint emlékezetes a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága tagjának fia, néhány hónappal ezelőtt az osztrák határon több mint egy kiló marihuánával és amfetamin származékokkal bukott le az ellenőrzésen. A politikus fiát néhány hét őrizet után egy jelentősebb összegű óvadék fejében szabadlábra helyezték. A Fidesz annak idején kampányt folytatott Vancsik lemondatása érdekében, mondván a Nemzetbizottsági Bizottság tagjaként titkok birtokába jutott, amelyet kábítószerügybe keveredett fia révén kizsarolhatnak belőle.

Németh Lajos, a Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság szóvivője az Index kérdésére közölte: semmilyen eljárás nem folyik a Vancsik család egyik tagja ellen sem a megyei rendőrségen. Így természetesen az sem fele meg a valóságnak, hogy a Vancsik lánynál füvet találtak volna - tette hozzá. Szerinte az lehet az alapja a téves híradásoknak, hogy egy kábítószer üggyel kapcsolatban tanúként hallgatták ki Vancsik hozzátartozóit.

Vancsik Zoltán, az Index megkeresésére csupán annyit közölt: őt nem kereste meg a Magyar Nemzet, így nem is nyilatkozhatott nekik. Leszögezte: egy szó sem igaz a leírtakból, jelezte, hogy a rendőrség közleménye szintén ezt támasztja alá, így ennél többet nem is szeretne mondani.

Németh Lajos Fejér megyei szóvivő közleményéből kitűnik: szerdán eljárás indult három személy ellen kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt. Egy lakossági bejelentés alapján tartottak házkutatást S. Kornél házának pincéjében, ahol le is foglaltak nagyobb mennyiségű marihuánát. A lebuktatott fiatalember elárulta bűntársai nevét, akik közül az eladót már bűnügyi őrizetbe is helyezték, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

  • Eladó házat keresel? Az Otthontérképen több ezer hirdetésből válogathatsz.
  • Az agglomeráció ingatlan árai tovább csökkentek, ha befektetnél vegyél lakást Budapesten!
  • Olcsóbban juthatunk ingatlanhoz az agglomerációban, érdemes megnézni az eladó házakat.