Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

Elhunyt Varga László fideszes képviselő

2003.05.17. 21:47
Szombat este elhunyt Varga László, a parlament legidősebb, 93 éves politikusa, akit egy kereszténydemokrata fórumon ért véletlen baleset. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke másfél napig feküdt kómában.
Egy véletlen baleset következtében súlyos, életveszélyes állapotban került az Országos Baleseti Intézet intenzív osztályára Varga László fideszes parlamenti képviselő, a KDNP elnöke. Frenyó Sándor ügyeletvezető főorvos szombaton az MTI-nek elmondta, a politikust pénteken szállították kórházba. Semjén Zsolt, a KDNP elnökhelyettese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 93 éves politikust egy budapesti kereszténydemokrata fórumon érte a baleset, pénteken.

Varga László a színpadról esett le, és koponyaalapi törést szenvedett. Az eset után kómába került. A képviselő szombat este elhunyt - közölte a Hír TV szombat esti adásában, amelyben Orbán Viktor is méltatta az Országgyűlés korelnökét.

A szombati XVII. Fidesz kongresszus küldötteit megdöbbentette Varga László balesete. A 93 éves politikust is várták a rendezvényre, ahol Deutsch Tamás levezető elnök közölte a hallgatósággal a pénteken történteket. Deutsch reményét fejezte ki, hogy Varga felépül sérüléséből, hiszen más nagy bajt is legyőzött már.

Varga László Budapesten született 1910-ben, a fővárosban szerzett jogi végzettséget. A háború alatt a Nyilas Számonkérőszék letartóztatta. 1947 országgyűlési képviselő lett, majd kommunistaellenessége miatt elrendelték letartóztatását, ami elől külföldre menekült. Ügyvédi vizsgáját az USA-ban tette le, ahol 1989-es hazaérkezéséig ügyvédként dolgozott.