Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Gazdasági bűncselekményért perelné be Gyurcsányt a Fidesz

2006.09.22. 20:10
Gyurcsány Ferenc és a Gyurcsány-kormány valószínűleg gazdasági bűncselekményt követett el, ezért a Fidesz megvizsgálja egy büntetőeljárás indításának lehetőségét - jelentette ki Varga Mihály Egerben. A Fidesz alelnöke szerint egy kisvállalkozó sem takarózhat az APEH előtt azzal, hogy az elmúlt két évben hazudott.

"Amit Gyurcsány Ferenc és a Gyurcsány-kormány tett az elmúlt években, az valószínű gazdasági bűncselekmény" - jelentette ki Varga Mihály a Fidesz egri nagygyűlésén.

A Fidesz alelnöke a nagygyűlés előtti sajtótájékoztatón azt mondta: a kormányfő magatartása kimerítheti a hűtlen kezelés, a közérdekű adatok eltitkolása, a csalás és a választás rendje elleni bűncselekmény tényállását.

A Fidesz ezért megvizsgálja, milyen lehetőség van egy Gyurcsány Ferenc elleni büntető eljárás kezdeményezésére.

Egy kisvállalkozó vagy egy magánszemély egy APEH- vagy egy VPOP-vizsgálat alkalmával nem védekezhet azzal: ugyan az elmúlt két évben hazudtam és ezért bocsánatot kérek, ám most új életet kezdek - jegyezte meg a politikus. Vagyis nincs két igazságosság Magyarországon - tette hozzá.

A Fidesz alelnöke Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön elmondott beszédét idézte, miszerint a miniszterelnök elismerte, hogy az elmúlt két évben trükkök sorát alkalmazták az államháztartás manipulálására, illetve semmit nem csinált a kormány. Vagyis látható eredmény nélkül költötték el az adófizetők pénzét - értelmezte a kormányfő szavait a politikus.

Hozzáfűzte: ugyanezen a hangszalagon Veres János pénzügyminiszter is arról beszél, hogy nyomást gyakoroltak az Európai Unió illetékeseire a konvergenciaprogram benyújtásának szeptember 1-jei elhalasztására. Ugyanakkor trükkök sorozata kellett az államháztartási számok alakításához, és a tárcavezető ugyancsak elismeri, hogy megtiltotta a választások előtt az aktuális prognózis elkészítését a Pénzügyminisztérium apparátusának.

"Azt gondolom, hogy ez a bűncselekmény kategóriájába tartozik" - fogalmazott Varga Mihály. Végül az ellenzéki politikus megismételte, hogy az állami gazdálkodás hitelessége és a társadalmi konszenzus megteremtése mellett a Fidesz adócsökkentés útján kívánja megvalósítani a versenyképesség javítását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?