Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Felmentették az Index felvételén fecsegő ügyészt

2008.01.23. 11:16
Felmentették a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivőjét, Varga Gergelyt. A 2006-os zavargások idején ütlegelő rendőrök egyik perén azt mondta, hogy tudja kik voltak az elkövetők, de nem azokat ítélték el. Egy Indexen közölt hangfelvétel bizonyította fecsegését.

A fővárosi főügyész csütörtöktől felmenti Varga Gergelyt a testület sajtószóvivői megbízatásából. Ezzel Ihász Sándor megváltoztatta hétfői döntését, akkor még csak arról beszélt, hogy Varga felmentése átmeneti időre szól.

Varga Gergely ellen fegyelmi eljárás indult. A felmentése azonban immár végleges, független a fegyelmi végeredményétől. Varga ellen az Index egyik cikke nyomán indult eljárás. Varga magánszemélyként részt vett egy bírósági tárgyaláson, ahol olyan rendőrök ügyét tárgyalták, akik a vád szerint előállított személyeket ütlegeltek a 2006-os őszi zavargások idején. A tárgyalás után Varga odament a sértettekhez és azt mondta, hogy nem azok ülnek a vádlottak padján, akiknek kellene, és ő tudja kik az igazi elkövetők, de ezt nem mondhatja el. Varga szavairól hangfelvétel készült, amelyet az Index közölt, a fegyelmi ennek hatására indult ellene.

Vargát a Deport'56 nevű szervezet feljelentette mentő körülmény elhallgatása miatt. Ebben az ügyben még nem indult meg a nyomozás, mert a Központi Nyomozó Főügyészség feljelentés-kiegészítést rendelt el.