Viola
-5 °C
-2 °C

Vári Gyula szerint a Balternatív több mint egyszerű kritika

2004.07.22. 11:37
A csoport honlapjának tanúsága szerint eddig egyedül Vári Gyula szocialista országgyűlési képviselő reagált a Balternatív programjára, ugyanakkor a párttagoknak névre szólóan kiküldött vitaanyagot a csoport honlapján két nap alatt 15 ezren nézték meg. A szocialista vezetők attól tartanak, hogy a Balternatív valójában jobboldali provokáció.
"Tisztelt Balternatívok és Balternatívák!", kezdi levelét Vári Gyula szocialista országgyűlési képviselő, aki, legalábbis a honlap tanúsága szerint, eddig egyedüliként reagált a Balternatív nevű anonim csoport vitaanyagára, amelyet a szocialisták tisztújító kongresszusára írtak.

A munkaanyag kemény szavakkal bírálja a pártvezetést, valamint azokat az elnökaspiránsokat, akik programot írtak az MSZP őszre előrehozott tisztújító és a párt teljes megújítását ígérő kongresszusára.

Több, mint kritika

Vári Gyula szerint a vitaanyag "lényegesen többről szól, mint egyszerű kritikáról". A képviselő konkértumok nélkül annyit jegyez meg, hogy "némely pontokkal egyetért, némelyekkel pedig nem, de vitára érdemesnek találja" azokat, ugyanakkor felhívja az anonim kritizálók figyelmét arra, hogy reméli nem mennek el a személyi kérdések irányába, hanem megmaradnak a konkrét szakmai javaslatoknál. "Véleményem szerint az értelmes vitának mindig helye van a pártunkban" - zárja levelét a képviselő.

No name

Más szocialista politikusok szerint ugyanakkor a pártban a vitát csak akkor lehet lefolytatni, ha ismerik, kitől érkezik a kritika. Újhelyi István, a párt országos elnökségének tagja szerint szívesen vitáznak bárkivel, aki az MSZP megújításáért dolgozik, viszont így, név nélkül nem tudják, kivel vitázzanak. Újhelyi azt sem zárta ki, hogy fideszes provokációról van szó. A Népszabadság által megkérdezett képviselők közül volt, aki Gyurcsány Ferenc sportminisztert, mások Tóbiás József pártigazgatót hozták összefüggése a Balternatívval.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!