Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Tollba mondták az aljas manipulációt?

2004.03.23. 17:07
A roma önkormányzat felszólítja a város vezetését és minden szocialista politikust, hogy hagyjanak fel a cigányok aljas módon való manipulálásával és telefonos zaklatásával! - írta a múlt héten a szombathelyi romák elnöke, Forgács Zója, aki hétfőn szintén közleményben tudatta: egy másik, a szocialista pártból kizárt csoport vette rá a nyilatkozat kiadására, ezért azt most visszavonja. Forgács Zója állítása szerint az MSZP polgármesterét éppen a párt volt megyei elnökhelyettese, Tóth Csaba kérésére kellett bemártani.
Nem saját elhatározásából adott ki sajtónyilatkozatot a szombathelyi MSZP-s polgármester ellen a város roma önkormányzatának elnöke. Forgács Zója a nyugat.hu-n közleményben tudatta: visszavonja múlt heti állításait, mert nem volt "teljesen tudatában annak, hogy milyen nyilatkozathoz" adta a nevét.

Aljas módon való

Választási bűncselekmény miatt ítéltek el egy roma politikust
Egy évi börtönbüntetésre ítélték a jánoshalmi önkormányzat képviselőjét, a település cigány kisebbségi önkormányzatának elnökét választási bűncselekmény miatt - értesült a Havaria Press. Kolompár László büntetését négyévi próbaidőre felfüggesztette a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. A 40 éves várospolitikust első fokon a választás rendje elleni bűncselekmény miatt marasztalták el. A bíróság szerint ugyanis a kisebbségi önkormányzat elnöke a bácskai városban tavaly szeptember 7-én tartott időközi választáson befolyásolta az egyik jelölt érdekében a cigány szavazók egy részét. A bíróság szerint volt olyan szavazó is, akit azzal fenyegetett meg, hogy nem kap többé közhasznú munkát, amennyiben nem szavaz az általa megnevezett jelöltre. Kolompár az ártatlanságát hangoztatta, és felmentésért fellebbezett a Szegedi Ítélőtáblához.
A szombathelyi roma elnök azt állítja, hogy a helyi szocialistákat, főként a polgármestert elítélő és a "cigányok aljas módon való manipulálásával" vádló közleményt szintén szocialisták adták a szájába. Forgács hétfői közleménye szerint a március 17-én kiadott nyilatkozatot annak a Tóth Csabának a kérésére tette, akit a vasi MSZP-ben dúló belháború egyik állomásaként első fokon kizártak a szervezetből. Tóthot és két társát a megyei etikai bizottság marasztalta el, miután bizonyítva látta számos új párttag "nem megfelelő" beszervezését.

Felduzzadt fantomtagság

A szocialista csatározást a roma önkormányzat megyei elnöke, Horváth Csaba robbantotta ki, amikor tavaly év végén bejelentette, információi vannak arról, hogy az MSZP hirtelen többször taglétszámúra duzzadt kőszegi szervezete romákat szervezett be pénzért a pártba. Állítása szerint Tóth Csaba és köre a "fantomtagok" segítségével csinált gyors karriert a megyei pártszervezetben. A régiek és újak belháborújaként elhíresült botránysorozatban a kőszegi MSZP elnökét, és a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták, a Fibisz hivatalosan elismert elnökét is kizárták.

Nem kockáztat

Szabó Bálint időközben beperelte Horváthot, ám a tárgyalás előtt azt állította, hogy "négy ismeretlen középkorú személy támadt rá szombathelyi albérleti lakása előtt, a ház mögé hurcolták, hasba és ágyékon rúgták". A perben Horváthék tanúja lett volna a korábbi közleményét most visszavonó Forgács Zója is, aki akkor szintén nagyfeltűnést keltve a bíróság előtt azt állította, megfenyegették, ezért nem mond semmit

  • Szeged legszebb lakásai az Otthontérképen!
  • Több ezer eladó lakás közül válogathatsz a térképről.
  • Válaszd ki a legszebb lakást a több ezer kiadó ingatlan közül az Otthontérképen
15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft