Jácint
16 °C
31 °C

Megverték a szombathelyi fideszest

2008.03.07. 10:30
Megverték péntekre virradó éjjel Szombathelyen a Fidesz egyik önkormányzati képviselőjét. A képviselő népszavazási plakátokat ragasztott, mikor odament hozzá egy férfi, szidalmazta és megverte. A helyi Fidesz-KDNP frakció tájékoztatása szerint a támadó a szocialista alpolgármester öccse volt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint éjfél előtt tett bejelentést a népszavazási plakátokat ragasztó férfi, hogy egy általa is ismert illető az utcán megverte.

Szakály Gábor, a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselője és Szakács Marcell megyei képviselő az éjszakai órákban segítőikkel népszavazási plakátokat helyeztek ki Szombathelyen, amikor a helyi szocialisták egyik aktivistája számon kérte tőlük, hogy milyen jogon plakátolnak. Az aktivista ezt követően felrúgta a plakátoláshoz használt, ragasztóval teli vödröt, majd több alkalommal arcul ütötte Szakály Gábort, aki ettől a földre esett - tájékoztatott Marton Zsolt , a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője.

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást, emellett a bejelentő férfi könnyű testi sértés miatt fel is jelentette név szerint ismert támadóját.

A Fidesz helyi szervezetének tájékoztatása szerint a plakátokat egy fideszes önkormányzati képviselő ragasztotta és a támadója a szombathelyi alpolgármester öccse volt.