Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megverték a szombathelyi fideszest

2008.03.07. 10:30
Megverték péntekre virradó éjjel Szombathelyen a Fidesz egyik önkormányzati képviselőjét. A képviselő népszavazási plakátokat ragasztott, mikor odament hozzá egy férfi, szidalmazta és megverte. A helyi Fidesz-KDNP frakció tájékoztatása szerint a támadó a szocialista alpolgármester öccse volt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint éjfél előtt tett bejelentést a népszavazási plakátokat ragasztó férfi, hogy egy általa is ismert illető az utcán megverte.

Szakály Gábor, a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselője és Szakács Marcell megyei képviselő az éjszakai órákban segítőikkel népszavazási plakátokat helyeztek ki Szombathelyen, amikor a helyi szocialisták egyik aktivistája számon kérte tőlük, hogy milyen jogon plakátolnak. Az aktivista ezt követően felrúgta a plakátoláshoz használt, ragasztóval teli vödröt, majd több alkalommal arcul ütötte Szakály Gábort, aki ettől a földre esett - tájékoztatott Marton Zsolt , a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójának vezetője.

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást, emellett a bejelentő férfi könnyű testi sértés miatt fel is jelentette név szerint ismert támadóját.

A Fidesz helyi szervezetének tájékoztatása szerint a plakátokat egy fideszes önkormányzati képviselő ragasztotta és a támadója a szombathelyi alpolgármester öccse volt.