MÁV: Másfél millió dollár a semmiért?

2003.03.26. 02:08
A MÁV új vezetése ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, mert a cég korábbi menedzsmentje másfél évvel ezelőtt csaknem 1,5 millió dolláros megbízást adott egy külföldi tanácsadó cégnek. A felkérés arra szólt, hogy működjön közbe egy olyan szerződés előkészítésében, amelyet tíz hónappal korábban a MÁV már megkötött - írja a Magyar Hírlap.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Magyar Államvasutak Rt. egyik 2001-ben kötött szerződése miatt elrendelte a nyomozást - értesült a Magyar Hírlap.

Amint az Index megírta, a MÁV új vezetése ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, mert a cég korábbi menedzsmentje másfél évvel ezelőtt csaknem 1,5 millió dolláros megbízást adott egy külföldi tanácsadó cégnek. A felkérés arra szólt, hogy működjön közbe egy olyan szerződés előkészítésében, amelyet tíz hónappal korábban a MÁV már megkötött. A megállapodás egyébként az államadósság terhére szállítandó orosz vasúti kocsikról szólt.

A Magyar Hírlap szerint a rendőrség vizsgálati főosztályán tanúként hallgatják ki a vasúttársaság előző vezetésének az ügyben érintett tagjait. A szerződés előkészítés dokumentumai egyelőre nem kerültek elő a MÁV iratosztályáról.  • Tippek
  • Babaváró hitel