Ismét betiltották a neonácik tüntetését

2003.02.06. 19:41
A forgalom aránytalan akadályozására hivatkozva tiltotta be a BRFK a Vér és Becsület Kulturális Egyesület tüntetését. A neonácik az Erzsébet térről vonultak volna a Kossuth térre.
Megtiltotta a rendőrség a Vér és Becsület Kulturális Egyesület (VBKE) február 15-re a belvárosba tervezett tüntetését. Az erről szóló, csütörtökön hozott határozatot a szervezet képviselője átvette. A rendőrség tájékoztatása szerint a rendezvény megtartása a közlekedés rendjének aránytalan sérelmével járna, ezért - a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvényre hivatkozással - nem engedélyezték a programot.

Kulturális program

A VBKE képviselője február 3-án jelentette be, hogy február 15-én 12 óra és 16 óra közötti időben az egyesület a budapesti Erzsébet térről a Kossuth Lajos térre vonulva rendezvényt szándékozik tartani. Az egyesület korábban a budai Várban tervezte megtartani "becsületnapi" megemlékezését, de az I. kerületi önkormányzat január 20. és február 28. közötti kulturális rendezvénye ezt nem tette lehetővé. <> A Hősök terén és az Andrássy úton sem

Később a rendőrség megtiltotta a szervezet február 9-ére, a budapesti Hősök terére tervezett demonstrációját is. Később többek között az Andrássy útra jelentettek be felvonulást, de ezt sem engedélyezte a rendőrség, arra hivatkozva, hogy megzavarná a forgalmat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét