Alfréd
-2 °C
2 °C

Kovács Pisti maradhat, a fideszes reklám nem

2006.03.08. 17:07
A Károly körút 1. szám alatti házra jogosulatlanul kirakott SZDSZ-es választási hirdetés közterület-használatát engedélyezte, a Baross tér 19. szám alatti házra engedély nélkül kirakott fideszes hirdetés fennmaradását viszont elutasította a fővárosi önkormányzat szakbizottsága szerdán.

A városképvédelmi testület a március elseje és nyolcadika között eltelt időre a jogosulatlan közterület-használat miatt dupla közterület-használati díjat rótt ki a Károly körút 1. szám alatt SZDSZ-es választási hirdetést kihelyező kft.-re. A cég képviselője elmondta, hogy február 2-án nyújtották be a közterület-használati kérelmüket, ami nem került a múlt hónapban mindössze egy alkalommal ülésezett bizottság elé.

A Főpolgármesteri Hivatal alosztályvezetője közölte, hogy az iktatási rendszer bonyolultsága miatt csak február 9-én kapták meg a beadványt, amit a február 15-i ülésre nem tudtak előkészíteni. A hivatalnok szerint utólag nincs lehetőség az engedély megadására, így csak csütörtöktől legális a védőhálós reklám elhelyezése.


Ez a hirdetés nem maradhat (Fotó: Huszti István)

A kormánypártiak és a MIÉP szavazatával elutasította viszont a testület annak a fideszes választási hirdetést tartalmazó védőhálós reklámnak a fennmaradását, amit a Baross tér 19. számú házra raktak ki szintén engedély nélkül az elmúlt napokban. Bihary Gábor (MSZP) javaslatára az engedély nélkül kirakott védőhálós reklám miatt tízszeres büntetést szabtak ki.

A bizottság egy másik döntésével március 15-től három hónappal meghosszabbította a Fidesz Lendvai utcai székházának Dózsa György úti oldalára kirakott védőhálós reklám közterület-használati engedélyét.