Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

'Veres-terrort' emleget a Fidesz

2006.04.19. 15:31
A Fidesz jogi szakértői vizsgálják Veres János nyilatkozatát, hogy kimeríti-e bűncselekmény elkövetésének gyanúját, jelentette be Deutsch-Für Tamás kommunikációs vezető szerdai sajtótájékoztatóján, ahol azt kérte, az SZDSZ határolódjon el a pénzügyminiszter mondataitól. A liberális párt elnöke válaszában a Fideszt saját kormányzati időszakára emlékeztette.

Deutsch-Für Tamás lejátszotta azt az április 14-i felvételt, amelyen Veres János pénzügyminiszter, a szabolcsi MSZP-szervezet vezetője Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 9. számú választókerületének polgármestereivel beszélgetve azt mondta: "Szabolcs számára ez a négy év sok fejlesztést és sok eredményt fog hozni. Az hogy egyes térségek ezen belül hogy fognak majd részesedni, azon fog múlni, hogy a térségeken belül milyen választási eredmény születik".

Deutsch-Für Tamás a Büntető törvénykönyv két szakaszát idézve úgy vélte, a nyilatkozat kapcsán felmerülhet a választási eljárási törvény megsértésének - ezen belül a választók erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, illetőleg anyagi juttatással történő befolyásolásának gyanúja - valamint a hivatali helyzettel való visszaélésnek a gyanúja.

Deutsch-Für Tamás, megismételve keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakat közölte: azt várják Gyurcsány Ferenc kormányfőtől, hogy azonnali hatállyal menessze a pénzügyminisztert, és Veres Jánost léptessék vissza a képviselőjelöltségtől. Emellett minden jóérzésű liberális nevében elvárják, hogy az SZDSZ határolódjon el Veres János mondataitól - fűzte hozzá a Fidesz kommunikációs vezetője, aki a választási kampányban felbukkant "Veres-terrorként" aposztrofálta az MSZP-s politikus nyilatkozatát.

"Szeretném Deutsch-Für Tamást és a többieket a saját kormányzásuk időszakára emlékeztetni, aztán ha ott már levonták a tanulságot és elnézést kértek, akkor utána beszélhetünk az összes többiről" - közölte Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke újságírói kérdésre válaszolva szerdai sajtótájékoztatóján.