Ágnes
-1 °C
2 °C

A titkosszolgálat ellen tüntet a Vér és Becsület

2003.11.19. 07:21
Tüntetést szervez a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) épülete elé a Vér és Becsület Kulturális Egyesület (VBKE) - értesült a Magyar Hírlap. A szélsőséges nézeteiről ismertté vált szervezet december 27-én délutánra hirdetett találkozót hívei számára. Ezt követően kollektíven vidékre utaznak a Fehér karácsony elnevezésű szkinhed rendezvény megtartására.
Domokos Endre János, az egyesület szóvivője a Magyar Hírlapnak elmondta: tegnap bejelentették a Budapesti Rendőr-főkapitányságon az utcai demonstráció helyét és időpontját.

A félórásra tervezett tüntetésen egy nyilatkozatot adnának át az NBH illetékesének. A VBKE azt szeretné elérni, hogy az NBH ne folytassa tagjaik titkos megfigyelését, mivel jogszerűen bejegyzett szervezetként működnek.

Az egyesület szimpatizánsai a tüntetést követően átvonulnak az Árpád hídi buszpályaudvarhoz, amely a Fehér karácsonyra érkező szkinhedek központi találkahelye lesz.

A rendőrök nem akarnak újra duplakordont

A hatóságok retorziójától tartva senkivel sem közlik előre a rendezvény pontos helyszínét. Budapesten nem találtak olyan helyet, ahol az 500-600 fős társaság hajnalig hallgathatná a fellépő zenekarokat, így vidékre vonul a csapat.