Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Veres János a PM új politikai államtitkára

2003.02.27. 17:32
A Pénzügyminisztérium megüresedett politikai államtitkári tisztét, márciustól Veres János szocialista képviselő látja el. Az új politikai államtitkár Burány Sándor távozását követően veszi át a pozíciót, s ígérete szerint lemond polgármesteri tisztéről valamint üzleti vállalkozásaiban betöltött tisztségeiről.
Veres János, szocialista politikust kérték fel a Pénzügyminisztérium politikai államtitkári tisztségére, aki elvállalta a pozíciót. A politikus a munkaügyi miniszteri posztra felkért Burány Sándort váltja a pénzügyi tárcánál. Veres János a költségvetési bizottság elnökhelyettese, a megyei közgyűlés MSZP frakciójának vezetője és Nyírbátor polgármestere.

Ő ma Magyarország egyik legtehetősebb politikusa: képviselői vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy számos ingatlanja van szerte az országban, több mint 120 millió forintnyi készpénze, 323 ezer négyzetméternyi telke, valamint több gazdasági társasága is. Decemberben az Észak-Alföldi Régió Fejlesztési Tanácsa őt választotta elnökének.

Veres elmondta, hogy az új tisztsége miatt megválik polgármesteri címétől és megyei közgyűlési tagságától. Medgyessy Péter kormányfővel való megállapodásának értelmében lemond továbbá vállalkozásai ügyvezetői tisztségéről is, és ígéretet tett rá, hogy e vállalkozások nem vesznek fel állami támogatást.

A politikus 1994-óta képviselő, eddig mingdhárom alkalommal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi listáról került a Parlamentbe. Jelenleg a költségvetési és pénzügyi bizottság alelnöke, valamint az Állami Számvevőszék alelnökeit jelölő bizottság elnöke. A tervek szerint március 10-ével veszi át az államtitkári feladatokat.  • Vennék
  • Hírek