Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ahol nincs elég képviselőjelölt

2006.09.26. 07:07
Csak új polgármestert tudnak választanai a Komárom-Esztergom megyei Vérteskethelyen, mert a hét képviselői helyre csak három jelentkező van. A település egyetlen képviselője és a polgármester sem indul újra.

A Komárom-Esztergom megyei Vérteskethelyen az októberi választáson új polgármestert választanak, viszont az időközi választások kiírásáig a régi testület marad hivatalban, mivel a hét képviselői helyre csak három jelöltet állítottak - tájékozatta az MTI-t a területi választási iroda jogi helyettese.

"Községünk egyetlen képviselője sem indul újra a választásokon és én sem vállalom a polgármesteri posztot" - mondta el Vida László. A jelenlegi polgármester szerint a község 21 fős alsó tagozatos általános iskolájának sorsa annyira szembefordította egymással a települést és a képviselőket, hogy egy közmeghallgatáson a falu színe előtt kijelentették, egyikük sem indul újra a posztért.

Vérteskethely közös intézményben működteti az óvodát, az iskolát, a konyhát és a művelődési házat. Fenntartásukhoz a 610 fős a falu költségvetéséből 2005-ben közel tízmillió forinttal kellett kiegészíteni az állami juttatásokat, 2006-ban 12,5 millió a tervezett támogatás.

Amikor a település képviselőtestülete több szakértői vélemény figyelembevételével megkezdte az alsó tagozat bezárásának előkészítését - felső tagozat már a 70-es évek közepe óta nincs a faluban - a bezárás ellen aláírásgyűjtés indult. Vérteskethely 490 választópolgárából 320-an felszólították az önkormányzatot, hogy a választásokig működtesse az iskolát.

"Az aláírásgyűjtés óta lett volna idejük a minket kritizálóknak, hogy összegyűjtsék a képviselőjelöltséghez egyenként szükséges öt ajánlócédulát és találjanak olyan embereket, akik tenni akarnak a közösségért" - tette hozzá Vida László.