Borsodi vesztegetés: újabb ingatlanügy

2008.06.09. 10:46
Nem csak a volt miskolci MSZMP-székház értékesítésének a körülményeit, hanem más ingatlan eladását is vizsgálja az ügyészség abban az ügyben, amelyben Gergely Zsoltot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes alelnökét is gyanúsítottként hallgatták ki.

Nemcsak a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központként működő volt miskolci MSZMP-székház értékesítésének a körülményeit vizsgálják, hanem más ingatlan eladását is - mondta Jónáné Pocsai Edittől, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője.

A főügyészség alapvetően az ITC-székház eladásával kapcsolatos önkormányzati döntést elemzi. A másik ingatlanról a szóvivő csak annyit mondott, hogy az nem Miskolcon van.

Korábban a HVG adta hírül, hogy vesztegetés alapos gyanújával gyanúsítottként hallgatták ki Gergely Zsoltot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat közgyűlésének fideszes alelnökét. A hetilap úgy tudja, hogy a Debreceni Nyomozó Ügyészség feljelentés után indított vizsgálatot.

Arról is írt, hogy a vizsgálat -, amely telefonlehallgatási jegyzőkönyvekre támaszkodik - azt próbálja kideríteni, történt-e szabálytalanság az önkormányzat tulajdonában lévő egykori MSZMP-székház eladása körül.

A ma Nemzetközi Kereskedelmi Központnak - a megyében csak ITC-nek - nevezett tizenkét szintes épületet többször próbálta értékesíteni az önkormányzat, sikertelenül. A lap szerint mindig ugyanazok jelentkeztek vevőként, az általuk felkínált ár azonban köszönő viszonyban sem volt az irányárral, a közgyűlés ezért nem adta el az épületet.

Gergely Zsolt az MTI-vel múlt pénteken azt közölte: a gyanúsítás ténye igaz, de bűncselekményt nem követett el és ezért a gyanúsítás ellen panasszal élt. "Az önkormányzat közgyűlése 2007 decemberében előterjesztésünkre úgy döntött, hogy a háromszor forgalmi értéken eredménytelenül, majd ezt követően érték megjelölése nélkül negyedszer is meghirdetett székházat a felajánlott összegért nem kívánja eladni. Ezért az ingatlant nem értékesítettük" - írta közleményében.  • Hírek
  • Hírek