Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Ismét Orbánnal viccelnek a szocialisták

2003.09.02. 10:14
Orbán Viktor volt miniszterelnök animált figurája Torgyán József és Csurka István alakjai mellett ugrál, majd a Parlament tetejére szökken, miközben aranypénzt vág zsebre, az ifjú szocialisták által készített és honlapjukról letölthető filmben.
A szegfű.hu-t üzemeltető fővárosi szocialisták Orbánra kihegyezett humorérzéke érhető tetten az Újhelyi István vezette ifjú szocialistáknál is, akik - mint magukról honlapjukon hirdetik: a derű velük van - a másfél éve leváltott miniszterelnök, Orbán Viktor képével animált klippet készítettek. A rövid bejátszásban Orbán aranyat zsebel be, Csurka Istvánnal és Torgyán Józseffel harcol, majd a Parlement tetején ugrál.

Amint az Index beszámolt róla, néhány hete a fővárosi szocialisták honlapján is Orbánt kifigurázó és a jobboldal fogalmaival variáló játékok jelentek meg. A sajtóban megjelent cikkek hatására előbb a játékot, majd az egész oldal működését felfüggesztették.

Újhelyi Istvánt, a Fiatal Baloldal elnökét ezidáig nem sikerült az Indexnek elérnie, ám Zuschlag János elnökhelyettes némi utánjárás után megszólalt: az anyagot "egy nagyon kreatív munkatársuk" készítette még a 2002-es kampányban, s most is fellelhető az archívumban. Szerinte nagyon humoros a film, és még az érintett sem jelentett panaszt ellene, így "semmi kivetnivalót nem talál benne" tette hozzá.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!