Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Orbán: Cigarettaszünetre se menjenek ki a szavazatszámlálók!

2002.09.30. 21:41
Még cigarettaszünetre se menjenek ki a szavazatszámláló bizottságokba delegált polgári körös tagok, mert furcsa dolgok történhetnek - ajánlotta több ezer fős hallgatóságának Orbán Viktor, volt miniszterelnök azon a hétfői budapesti rendezvényen, amelyen három budai kerület polgármester-jelöltje mutatkozott be.
Egymás között jó okunk van arra, hogy emelt fővel vállaljuk az elmúlt négy évet - jelentette ki Orbán Viktor, majd "megkönnyítendő a hallgatóság dolgát, néhány rövid tényt" idézett az 1998 és 2002 közötti időszakból: a családok megerősítése, a magyar vállalkozók fővállalkozóvá tétele saját hazájukban, a minimálbér és az átlagbér emelkedése, az infláció letörése.

Harcra kész

A volt kormányfő elmondta, hogy a nemzeti oldal ugyan tíz mandátumos hátrányban van a parlamentben, de soha ilyen elszánt, harcra kész nem volt. Számítása szerint tavasszal ezerötszáz szavazat döntött. "Könnyen lehet, hogy most egyetlen szavazat dönt", említette, ezért mindenkinek el kell menni választani.

A szocialisták malma

Aktuális politikai kérdésekről szólva kifejtette: a polgári összefogás még a budai kerületekben sem valósult meg teljesen. "Nem tudom, milyen szándékaik vannak az egységrontóknak, de a legjobbat feltételezve is a szocialisták malmára hajtják a vizet." Orbán szerint az, aki nem veszi tudomásul, hogy egy a zászló, egy a tábor, kiírhatja magát a magyar közéletből. A közelgő önkormányzati választásokon azt tanácsolja a szavazatszámláló bizottságokba delegált polgári körös tagoknak, hogy még cigarettaszünetre se menjenek ki, mert "furcsa dolgok történhetnek".

Portugál

Orbán Viktor úgy véli, hogy az országot nem lehet egyik száz napról a másik száz napra bukdácsolva vezetni, mivel az életnek más a természete. A kormány koncepciótlansága miatt a gazdaság megbénult: "Ha nem lesz képes arra a kormány, hogy érthető szavakkal és mondatszerkezetekkel elmondja, hogy mi áll a magyar gazdaság előtt, akkor a böjti szelek hidegek lesznek" Az egykori miniszterelnök beszédét egy portugál közmondással zárta: a vendégek mindig örömet okoznak. Ha nem az érkezésükkel, akkor a távozásukkal.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!