Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Készül A Viktor 2.

2005.10.18. 08:00
Cigány-e Orbán Viktor, és vajon verte-e az apja? Miért témák ezek országszerte? A válasz egy név: dr. Kende Péter. A Viktor című könyv szerzője Orbán Viktor miniszterelnök életéről szóló könyvével a 2002-es választási kampányban borzolta az idegeket. Januárban érkezik A Viktor 2.

Az Index információi szerint dr. Kende Péter, a A Viktor című könyv szerzője - a kampányra időzítve - januárra tervezi megjelentetni A Viktor 2. című könyvét, amely Orbán Viktor, a Fidesz elnökének életéről szól. A Viktor című kötet több mint százezer példányban fogyott el, és a 2002-es parlamenti kampány egyik sajátos irományaként tartják számon.

Keményebb lesz

A szerző ígéri, hogy A Viktor 2. az első résznél is keményebb lesz. Dr. Kende Péter az Indexnek nem akart az egyes epizódokról részleteket elárulni, de az árulkodó, hogy a tudósítóink szerint Kende az Orbán Viktor vagyonosodását vizsgáló bizottság üléseinek egyik legkitartóbb látogatója. Kende elmondta, könyve klasszikus oknyomozó, tényfeltáró munka, amely óhatatlanul is érdekeket sért.

A könyv januárban jelenik majd meg a Hibiszkusz kiadó (Kende érdekeltségének) gondozásában.

Dr. Kende Péter A Viktor című könyben Orbánt egészen a gyermekkorától követte végig életén. A könyvben kitér arra is, hogy Orbán milyen származású, és az is megtudható a könyből, hogy Orbán Viktor édesapja verte-e gyerekkorában a későbbi kormányfőt.

A könyv megjelenése után több per is indult. Kende személyiségi jogi pert nyert például Lovas István ellen, aki a bíróság szerint indokolatlanul sértő, bántó, megalázó szavakkal írt A Viktor című könyv szerzőjéről. A szerző személyiségi jogi pert indított Bayer Zsolt ellen is, Kende ellen pedig a könyvben szerepeltetett Szabó József indított ugyancsak személyiségi jogi pert.