Géza
-12 °C
-4 °C

Mádl költözésére vár Sólyom

2005.09.07. 08:34
Hosszas egyeztetés után kedden eldőlt, hogy Sólyom László abban a Béla király úti villában rendezi be elnöki rezidenciáját, amelyet jelenleg elődje, Mádl Ferenc használ.
Eldőlt, hogy még az idén a Béla király útra költözik Sólyom László köztársasági elnök – tudta meg a Népszabadság. Abba a házba, amelyet jelenleg az új otthona felújításáig Mádl Ferenc használ.

A XII. kerületi önkormányzat nemrég elkészítette a kormányrezidencia parcellázási tervét. Ez egyhektárnyi zöldet biztosít a villa körül a mindenkori államfőnek. A terület további 9 hektárja akár értékesíthető is lenne. Hogy pontosan mi történik majd a területtel, még nem lehet tudni - írja a lap.

A XII. kerületi önkormányzat szabályozási terve szerint nem építhető lakópark a Béla király úton, ezért a Magyar Fejlesztési Bank visszalépett a terület megvásárlásától. A rezidencia ad otthont a mindenkori államfőnek, a vásárlás terve miatt, Sólyom László a mai napig nem vehette igénybe a köztársasági elnöknek járó lakóingatlant.

A kormány, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) és az államfő képviselőjének megállapodásától függ, hogy hol lesz a Sólyom László államfői rezidenciája, közölte korábban László Boglár kormányszóvivő.