Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Cukrászdából bank?

2000.12.06. 21:57
Az egyik legnagyobb külföldi bankcsoport fiókja költözik át a több mint egy éve bezárt országos hírû szegedi Virág cukrászdába. A városvezetõk korábban azt nyilatkozták, hogy olyan, nagy múltú tõkeerõs cégnek fogják odaadni a cukrászdát, amely megtartja annak eredeti funkcióját. Tavasszal azonban egy frissen alakult fõvárosi székhelyû társaság vette meg a Virágot, s bár többször ígérte, mindeddig nem nyitotta meg azt.
Várhatóan az egyik legnagyobb külföldi bankcsoport fiókja költözik át a több mint egy éve bezárt országos hírû szegedi Virág cukrászdába - tudta meg a HavariaPress.

A Csongrád megyei város vezetõi korábban kijelentették ugyan, hogy a cukrászda eladásánál a vevõ profilkötöttséget vállal, ennek ellenére a "Nagy Virágként" ismert rész bankfiók lesz, és csak a "Kis Virág" fog cukrászdaként üzemelni.

A városvezetõk azelőtt azt nyilatkozták, hogy olyan nagy múltú és tõkeerõs cégnek fogják átadni a cukrászdát, amely megtartja annak eredeti funkcióját. Tavasszal azonban egy frissen alakult fõvárosi székhelyû társaság vette meg a Virágot, s bár többször ígérte, mindeddig nem nyitotta meg azt.

Demonstráció a cukrászdáért

A Virág cukrászda előtt kávéval és teával kínálták az arra járókat az SZDSZ városi szervezetének vezetői, hogy felhívják a figyelmet a több mint egy éve zárva lévő cukrászda körül kialakult helyzetre.

Nagy Sándor, a párt szegedi szervezetének elnöke ama véleményének adott hangot, hogy a Virág a város egyik szimbóluma, sorsa azt mutatja, hogyan bánik a város vezetősége az értékekkel.

Szorgalmazta, hogy amennyiben az önkormányzatnak mégis van elképzelése a cukrászdáról, hozzák mielőbb nyilvánosságra.

A Virág története

A nagy multú szegedi Virág cukrászda elődjét, amelyet 1874-ben nyitottak meg, 1922-ben vették át a temesvári Virágh testvérek.

A cukrászda belülről A közkedvelt találkozóhellyé lett cukrászdát nyolc évvel ezelőtt az előprivatizáció során a soltvadkerti cukrász testvérpár, Szervánszky László és Zoltán vette át. Bérleti szerződést az ÁPV Rt.-vel a Virág üzemeltetésére, és csaknem 140 millió forintot költöttek a felújításra.

Néhány év múlva a városé lett a cukrászda, ugyanis az önkormányzat perbe került a bérlővel, mert az a bérleti díjnak csak egy részét fizette ki.

Tavaly októberben egy éjszaka Szervánszky László elszállította a cukrászda teljes berendezését, a Virág azóta zárva van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!