Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Hűtlen kezeléssel vádolják a volt fideszes megyei vezetőt

2004.04.21. 13:53
Hűtlen kezeléssel vádolja az ügyészség Virág Lászlót, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés volt fideszes alelnökét. A vád szerint Virág és két társa a közbeszerzési eljárást megsértve előre fizetett ki 51 milliót a Kenézy Gyula Kórház el sem végzett bővítési munkálatai után. A fideszes politikus jelenleg a megyei közgyűlés pénzügyi bizottságát vezeti.
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének elkövetésével vádolták meg Virág Lászlót, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Közgyűlés volt fideszes alelnökét. Virág és két társa ellen az ügyben eljáró Nyíregyházi Városi Ügyészség készítette el a vádiratot, melyet szerdán nyújtott be a szervezet a Debreceni Városi Bírósághoz.

Az ügyészség álláspontja szerint Virág és társai 51 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a hajdú-bihari önkormányzatnak a debreceni Kenézy Gyula Kórház beruházásával kapcsolatban. A rendőrségi nyomozás adatai szerint az ügy a korábbi, 1998-2002. közötti önkormányzati ciklusra nyúlik vissza.

A hajdú-bihari önkormányzat - mint intézményfenntartó - a debreceni Kenézy kórház bővítésénél el nem végzett munkáért fizetett ki pénzt a kivitelező cégnek, az akkori alelnök Virág László intézkedésére - véli az ügyészség. A kivitelezővel, a debreceni Épszer Generál Rt.-vel a közbeszerzési eljárástól idegen finanszírozási megállapodást kötött az önkormányzat, s a nyomozás adatai szerint a határidőket be sem várva utaltak át pénzt a cégnek.

A szakértői vélemény alapján az építési teljesítés alig 10 százalékos volt, ráadásul minőségileg elfogadhatatlan.

A fideszes politikus jelenleg is tagja a térségi képviselőtestületnek, a pénzügyi bizottság elnöke, a debreceni Vagyonkezelő Holding Rt. stratégiai igazgatója.