Hazardőr vagy hasonmás?

1999.07.29. 17:42
Tudjátok ki vagyok, nekem nincs vesztenivalóm - ezekkel a szavakkal rontott be egy férfi a XXIII. kerületben, a Grassalkovich úti OTP-fiókba. A helyszínen tartózkodók a nyomokat rögzítő rendőröknek elmondták, hogy a férfi kb. 175-180 cm magas, arányos testalkatú volt, és a módszere megegyezett a Whiskys néven szinte már sztárrá lett, nemrég megszökött bűnözőével.

"Tudjátok ki vagyok, nekem nincs vesztenivalóm" - ezekkel a szavakkal rontott be egy férfi a XXIII. kerületben, a Grassalkovich úti OTP-fiókba. A szemtanúk elmondása alapján körszakállat, napszemüveget, baseball sapkát viselő, kezében fegyvert szorongató rabló csak a kasszában levő pénzzel távozott, ugyanis a páncélszekrényt időzár védte. A zsákmánya azonban így is több, mint kétmillió forintot tett ki. A helyszínen tartózkodók a nyomokat rögzítő rendőröknek elmondták, hogy a férfi kb. 175-180 cm magas, arányos testalkatú volt, és a módszere megegyezett a Whiskys néven szinte már sztárrá lett, nemrég megszökött bűnözőével.

A rabló az őt üldöző rendőrök elől a Duna-part felé menekült, majd ruháit hátrahagyva - a folyóba ugorva - Csepelre úszott. A nyomában loholó rendőrök - és a szagot követő kutyáik - márcsak a ruhákat találták meg. Mivel a Csepel-sziget elég méretes, ezért jelenleg mintegy négyszáz rendőr próbálja megtalálni a bűnözőt. Lezártak minden kivezető utat, helikopterről és motorcsónakról vizsgálják át a környéket.

A rendőrség szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a tévéhíradók kérdésére, hogy valóban a whiskys járt volna a fiókban. A gyanú mellett szólt, hogy korábban Ambrus Attila bevallotta, háromszor is kirabolta ezt a helyet. Az alkalmazottak szerint a mostani rablás kísértetiesen emlékeztetett a korábbiakra, bár, ezúttal nem elégedett meg a bűnöző az OTP értékeivel, az egyik alkalmazott pénzét és hitelkártyáját is magával vitte.