Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Új népi hős a viszkis - mondja a brit Independent

1999.07.31. 18:01
A Csatornán is átjutott a viszkis híre, hála a The Independent nevű brit napilap budapesti tudósítójának. És valóban, enyhe szórakozottsággal, szinte esti mesét mondva avatja be londoni olvasóit a derűs magyar történetbe az angol újság. Kitér "Attila Ambrus" múltjára és csínytevéseire, bukására és újbóli felemelkedésére, nem kifelejtve a körülötte kialakult legendát.

Majdhogynem látni a tudósító félmosolyát, ahogy beszámol arról, hogy a viszkisnek a fél ország szurkol, pólókon és képernyővédőkön, bárokban és kávézókban, nyilvánosan vagy csak úgy, csöndes magában. Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet - idézi a magyar közmondást, miközben azt ecseteli, hogy a rabló gyakran virágot adott a női pénztárosoknak. Rokonszenv csendül ki a szavaiból akkor is, amikor ahhoz az epizódhoz ér, ahol a viszkis elfogását kutyájához való ragaszkodása okozza. És érthető, hiszen angol az író, angol a lap, már azonosul is.

Megjelenik az ügyvéd is, aki sikersztorit, filmet és reklámot kovácsol védence ügyéből, és aki a bevétellel az ügy veszteseit kívánja kompenzálni. Ez pedig már a self-made man, a szimpátia garantált. A másik oldalon szót kapnak a rendőrök és egyéb állami tisztségviselők is, de már látni, hogy merről fúj a szél: angolszász rokonszenvvel mutatja be a lap a magyarok posztszocialista ellenszenvét mindennel szemben, ami állami, ami hivatalos, ami egyenruha. Szinte irígység az, ami kicseng a cikkből, az elsőtől az utolsó sorig.

Nos, igen. Aki adót nem fizet, rossz ember nem lehet - súgja a cikk kacsintva, és ez nagyon angol, ha közmondás nem is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek