Valér
-1 °C
0 °C

Visszahurcolkodik a Fidesz a régi házba

2008.09.04. 14:45
Az ellenzéki párt központi stábja visszaköltözik ugyanabba a Szentkirályi utcai irodaházba, ahonnan két éve hurcolkodott el. Most a Polgárok Háza ürül ki.

A 2006-os választási veresége után Szövetségesek Házává alakított Szentkirályi utcai Makona irodaházat újra a Fidesz veszi birtokba. Beköltözött a teljes vezérkar, és az ellenzéki párt 2009-es európai parlamenti kampányát is innen irányítja majd Gyürk András kampányfőnök.

A Makona Irodaház, amelyet Makovecz Imre tervei alapján újítottak fel, két évvel a kiürítés után népesült be újra a napokban.

A Szentkirályi utcai irodaház

A 2006-os választási vereség után a Fidesz saját költségvetésének milliárdos hiánya miatt keresett új konstrukciót a drágán fenntartható bérlemény üzemeltetésére. A több mint kétezer négyzetméteres épületre 2004 elején szerződött hosszú távra a párt négyzetméterenként 7,5 eurós bérleti díjért. A nehéz pénzügyi helyzet ellenére a piacon nem sikerült a kényszerű továbbértékesítést nyélbe ütni, ezért találták ki a havi 4-5 milliós fenntartási költség fedezésére a Szövetségesek Házát, vagyis azt, hogy a párt helyett a szövetséges szervezetek költözzenek az irodaházba, és fizessék ők a díjakat.

Az Indexnek fideszes források azzal indokolták az újabb költözést, hogy a belvárosból hatékonyabban tudják a korteskedést szervezni, ezért költözött mindenki, aki számít, szeptember elején ismét a Szentkirályi utcába. Itt kapott irodát Orbán Viktor pártelnök, Kubatov Gábor pártigazgató, Nyitrai Zsolt operatív igazgató és Gyürk András, aki az EP-kampányt irányítja majd. Gyürk lett szeptember elsejével a párt stratégiai igazgatója is. Helyet kap még a pártházban Navracsics Tibor frakcióvezető, és itt lesz új irodája Kövér László választmányi elnöknek is.

Azok a szervezetek, amelyek eddig a Szentkirályi utcában "laktak" elsejével átköltöztek a Polgárok Házának kiürült irodáiba. Az egykori Lendvai utcai székházban viszont még névleges beköltözők sincsenek, a Hősök terénél található értékes ingatlan évek óta lehúzott redőnyökkel, üresen áll.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!