Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

MÁV-pénztáros lehet az internetező utas

2004.11.18. 07:21
A MÁV azt tervezi, hogy 2005-ben megteremti az internetes vonatjegy vásárlás lehetőségét. Emellett magát a jegykiadást is rábízza az utasára, amennyiben fizetni és nyomtatni is tud otthonról - olvasható a cég közleményében.
A MÁV jövő évi programja szerint a jegykiadási fejlesztések segítségével az állomásokon "egyablakos" rendszerben vagy interneten, akár otthon is megvásárolható lesz a vasúti menetjegy.

A fejlesztésből nem maradtak ki a mobiltelefonok sem: a virtuális menetjegyhez csak egy jelszóra lesz szükség. A rendszer bevezetését követően az eddigi sorban állás helyett már háromféleképpen lehet menetjegyet vásárolni: vasúti pénztáraknál, otthon vagy akár menet közben, telefonon.

Az E-ticket segítségével a jövőben az interneten keresztül is lehet jegyet és helyjegyet venni, illetve fizetni. Az új szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy a jövő utasa a jegyet többféle módon kaphatja kézhez. Az internetes jegyvásárlással otthon is kinyomtatható lesz a jegy. Akinek nincs nyomtatója, az felveheti E-ticket ponton, E-pénztárban vagy az MHR terminálokon.

Jövőre az állomáson jegyet vásárlók számára is egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb lesz a jegyvásárlás, amikor a pénztárak MHR terminálokká alakulnak át: a jövőben egy kiszolgáló ablaknál lesz megvásárolható a belföldi és nemzetközi menetjegy, a helyjegy.