Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pénzmosással gyanúsítanak két pártvezetőt

2007.11.09. 09:39
Kedden lakásukon keresték a Vállalkozók Pártja két vezetőjét a Nemzeti Nyomozóiroda rendőrei, mert pénzmosással gyanúsítják őket. A Magyar Nemzetnek azt mondták, hogy politikai támadás lehet a háttérben, a párt Fidesszel kötött szövetsége miatt.

Herman Istvánt és Janzsó Tamást, a Vállalkozók Pártjának elnökét és alelnökét lakásukon keresték kedd reggel a rendőrök és késő délutánig hallgatták ki őket. A két pártvezetőt pénzmosással gyanúsítják, írja pénteki számában a Magyar Nemzet. A Nemzeti Nyomozóiroda foglalkozik ügyükkel, a szervezettől azonban nem nyilatkoztak a lapnak.

A Vállalkozók Pártja vezetéséért bíróság előtt folyik a harc. A párt tavaly választotta elnöknek Hermant, de Császár Attila korábbi elnök a kongresszus döntését megtámadta a bíróságon. Az ítéletig zárolták a párt bankszámláját. Ezért Hermanék egy magánszámlát nyitottak a pártpénzek kezeléséhez. A Magyar Nemzet cikke azt sugallja, hogy a nyomozók ezt a számlát találhatták gyanúsnak. A párt vezetői szerint a nyomozás mögött politikai indítékok húzódhatnak. A lap arra emlékeztet, hogy a párt stratégiai szövetséget kötött a Fidesszel.