Szilárda
-4 °C
3 °C

Gyurcsányé a nap vuduzása

2007.05.14. 17:05
Gyurcsány Ferenc visszatért heti rendszeres napirend előtti fideszezéséhez. Iván László szójátékot vetett be az érdeklődés felkeltésére, Eörsi Mátyás nem szereti a vicces ellenzéket. A nap izéi.

A nap javaslata: Sándor Klára (SZDSZ)

Mi volt eddig?

A 2007-es év első hétfői ülésnapján Gyurcsány Ferenc értékelte az évet, a másodikon néma maradt a miniszterelnök, a harmadikon hazatért a pirospozsgás Molnár Lajos, a negyediken rángott Gyurcsány szája széle, az ötödiken Rákosi Mátyás volt a nap embere, a hatodikon Gyurcsány visszatért a barikádra, a hetediken nem nevezték ki Demcsákot, a nyolcadikon Harrach Péter volt a nap nyuszija, a kilencediken nem bántották Gyurcsányt, a tizediken lefocizták Lamperth Mónikát, a tizenegyediken Horváth Ágnes volt a nap szemtelenje.

Tényleg nem normálisak a pártok, hogy olyan kevés nőt indítanak képviselőjelöltként. Most a parlamenti képviselők kb. tíz százaléka nő, miközben a népszerűségi lista első öt helyén három nő van (Dávid Ibolya, Szili Katalin, Göncz Kinga), és még Lamperth Mónika és Lendvai Ildikó sem tud leszakadni a középmezőnytől.

Sándor Klára kvótát vezetne a 2010-es választástól, hogy legalább 25-30 százalékos legyen a női képviselők aránya. Ami meglepő: javaslatát az összes párt támogatja. Helyesbítek: az összes párt női képviselője.

A nap első nője: Dávid Ibolya (MDF)


Nem meglepő, hogy egy órának kellett eltelnie, míg felszólalt az első nő. Na, kicsoda? Hát persze, hogy Dávid Ibolya.

A nap rosszulléte: Keleti György (MSZP)

Valami lehet a parlamentben, mert Navracsics Tibor után újabb képviselő lett rosszul, most a szocialista Keleti György volt, volt honvédelmi miniszter. Rajta kívül mások rosszullétre panaszkodtak, a parlamenti orvos szerint front van.

A nap vuduzása: Gyurcsány Ferenc (MSZP)


Gyurcsány gazdasági könyvet küld Navracsiccsal Orbánnak

Gyurcsány Ferenc hónapokon keresztül visszafogta magát és viszonylag ritkán élt a napirend előtti felszólalás lehetőségével. A népszerűsége növekedését remélte a némasági fogadalomtól, ehelyett hat százalékponttal esett a népszerűsége egy hónap alatt, így hátulról a harmadik. (Simán lehetne az utolsó is, ha a Szonda Ipsosnak nem esett volna meg a miniszterelnökön, és nem hagyja a listán Molnár Lajos lemondott egészségügyi minisztert és a már szélsőjobbos körökben sem igen jegyzett Csurka Istvánt.)

Népszerűsége megugrását várja a miniszterelnök a napirend előtti szólással. Megint a Fideszt támadta, mint a régi szép időkben. Az ellenzéki párt szembemegy a közgazdaságtan ismert tételeivel, a racionális megfontolással, s vágyakból épít politikát. Ez lenne a vudu gazdaságtan, mondta. Navracsicsnak adott viszontválaszában még ennél is tovább ment: "A vudu legyen havadaba vagy tohuvabohu" – mondta.

De hogy mit akart mondani, azt csak ő tudhatja.

Az igazi vuduról bővebben itt olvashat>>>

A nap meglepetése: Boross Péter (MDF)

A baloldal azóta nem Boross Péterrel ijesztgeti a gyerekeket, hogy Horn Gyulával rotálva vasárnaponként a Nap-kelte vendége. Belügyminisztersége idején kis híján le is nácizták, amikor a Kossuth téren – az akkori ellenzék szerint határőrteherautóval utaztatott bőrfejűek – kifütyülték Göncz Árpád köztársasági elnököt.

A mostani felszólalásban csak az volt a meglepő, hogy ő mondta el, a miniszterelnök szavaira Dávid Ibolya vagy Herényi Károly szokott reagálni. "A józan emberek azért drukkolnak, hogy a felborult államháztartás helyreálljon" – rímelt Gyurcsányra, aki előtte arról beszélt, hogy a Fidesznek az az érdeke, hogy nekünk rossz legyen.

A nap képmutatója: Eörsi Mátyás (SZDSZ)


"Jó lenne, ha komoly ellenzékünk lenne" – mondta a szabad demokraták frakcióvezetője. Két megjegyzés: 1. A Fidesz népszerűsége duplája az MSZP-ének. 2. Az országgyűlési választásokat, szó, mi szó, 2002 óta tényleg a szocialisták szokták nyerni.

A nap címe: Iván László (Fidesz)

"Nyugdíjasok és idősek több-biztosítós Tajgetosza." TAJgetosza. Értik, ugye?

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!