VV Szabolcs felívelő MSZP-s karrierje

2004.09.21. 12:34
A második legtöbb szavazattal került az MSZP zuglói szervezetének elnökségébe VV Szabolcs. A Való Világ című műsor első fordulójának győztese, Mészáros Szabolcs szerint a miniszterelnök-váltás hangulata a helyi szervezetekben is érződik: másképp kell politizálni, mint eddig.
"A nagy dolgok kicsiben is letükröződnek" - nyilatkozta az Indexnek VV Szabolcs, aki pénteken bekerült az MSZP XIV. kerületi szervezetének elnökségébe. A Való Világ című műsorban országos ismertséget szerzett Mészáros Szabolcsot a zuglói szocialista küldöttgyűlés résztvevői első körben választották be a vezetőségbe, a tisztújításon Csiha Judit országgyűlési képviselő után Mészáros kapta a második legtöbb jelölést. A nyolctagú kerületi elnökséget péntek óta Szűcs István vezeti.

Az Index kérdésére a Való Világ egykori győztese elmondta, hogy 1998 óta aktív MSZP-tag, és első budapesti lakhelyén, a XIV. kerületben alapszervezetet is szervezett. Legutóbb, az EP-választás előtti kampányban, szórólapozással próbálta segíteni a pártot. "Lelkesedésem most találkozott a tagságéval" - utalt a pénteki gyűlés hangulatára, ahol megítélése szerint legalább tíz évvel fiatalodott a vezetés összetétele.

Mészáros Szabolcs szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltté választásának módja a helyi pártszervezetekben is megváltoztatta a hozzáállást. Az MSZP-ben, de legalábbis Zuglóban, megérezték, hogy "mostantól másképp kell csinálni, olyan emberek kellenek, akiknek van kontaktja, akik népszerűbbé tudják tenni a pártot". Mészáros egyébként úgy véli, hogy van keresnivalója a helyi politikában, és - ha a tagság is támogatja - az önkormányzati választásokon akár komolyabb tisztségért is indulhat.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön