Aliz
6 °C
14 °C

733 ezer látogatás áráért hirdeti a vizitdíjat a kormány

2007.02.13. 17:02
Három hétig tart az Egészségügyi Minisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal kampánya, amely a vizitdíjról tájékoztat "mindenkit" 220 millió forint értékben.

Kedden indult és március 4-ig tart a Miniszterelnöki Hivatal és az Egészségügyi Minisztérium közös tájékoztató akciója a vizitdíj bevezetéséről. A 220 millió forintba kerülő kampány célja, mint a MeH OS-en keresztül nyilvánosságra hozott közleményéből kiderül, hogy "mindenki pontosan tisztában legyen azzal, milyen esetekben, mennyit és milyen módon kell fizetni az orvosnak.".

Vizitdíj, vizitdíj, vizitdíj

A kampány felhívja a figyelmet a február 15-étől fizetendő vizitdíjra, pontos tájékoztatás ad a mentességekről és kedvezményekről is, olvasható a közleményben. A tájékoztatás csatornái a nagyobb országos rádiócsatornák, valamint az országos és megyei napilapok.

Négymillió példányban tájékoztató kiadvány is készül, amely február utolsó, március első napjaiban kerül a levélszekrényekbe. Az Egészségügyi Minisztérium 23 kórházban állít fel információs pontot, ahol a betegeknek segítenek a vizitdíjjal kapcsolatban.

Vizitdíj, vizitdíj, vizitdíj

Egy nappal a vizitdíj bevezetése előtt kezdik terjeszteni azokat a plakátokat is, amelyeket az összes háziorvosi rendelőbe, járóbeteg-szakellátási helyre és kórházba eljuttatnak. A háromféle plakát mindegyikéből nyolcezer példányt készített az Egészségügyi Minisztérium. A házorvosok tájékoztatását szolgálja az a hétezer kiadvány, amit az Országos Alapellátási Intézet készített.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?