Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Weinek is bírálja Fodort

2008.09.18. 17:00
Zugló szabad demokrata polgármestere úg y véli, hogy a Fodor Gábor-féle politika korrekcióra szorul.

Weinek Leonárd szerint a korrekció csak "mindenki által tiszteletben tartott elvek alapján létrehozott kompromisszumok" mentén képzelhető el. A zuglói polgármester az MTI-nek azt mondta, nagy veszteségnek és figyelmeztetésnek tartja Gegesy Ferenc távozását pártjából és az Országgyűlésből.

"Gegesy Ferenc ferencvárosi polgármestertársam, barátom távozása komoly figyelmeztetés, azért is, mert az SZDSZ politikájában mindig az önkormányzati volt a sikerágazat" - mondta Weinek. A XIV. kerület vezetője a harmadik fővárosi liberális polgármester, aki az MTI-nek kifejtette véleményét a pártjában kialakult helyzetről.

Weinek Leonárd közölte: sajnálatosnak tartja, hogy az elnökválasztás után fél évvel még belső viták uralják az SZDSZ politikáját. Mint mondta, az elmúlt napok csak megerősítették abban, hogy az országos politika formális és informális alapszabályai alapvetően rosszak, vagy a mai politikai elit számára betarthatatlanok.

Jelezte ugyanakkor, hogy a kerületi politikában kevéssé érzékeli az országos politika viharainak hatását, és mindent megtesz azért, hogy ez a jövőben is így legyen. "Cselekvésünk centrumában maradjanak a konkrét fejlesztések, a helyi közérdek és azt ezt szolgáló politika" - javasolta. Weinek úgy látja, hogy a koalíció visszaállítása nincs napirenden, ugyanakkor az ország érdekében a korrekt együttműködés elkerülhetetlen. Ez szerinte valamennyi józan politikai erő részéről elemi kötelesség.

Zugló liberális polgármestere bízik abban, hogy az SZDSZ vezetése nem bagatellizálja el a történteket, és a jövőben még nagyobb figyelmet és teret szentel a helyi politikának, már csak azért is mert, mert - mint mondta - ez a mindennapi élet, Magyarország megújulásának legfontosabb előfeltétele.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!