Bernadett
0 °C
4 °C

Körültekintésre kérte Weklert az SZDSZ-vezetés

2004.08.11. 07:44
Az SZDSZ ügyvivő testülete gazdasági ügyekben nagyobb körültekintésre kérte Wekler Ferenc szabad demokrata politikust. Wekler úgy érzi, hogy ő eddig is körültekintően járt el. Az Országgyűlés alelnöke lapinformációk szerint 2003-ban legkevesebb 128 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert.
Nem hozott állásfoglalást az SZDSZ ügyvivői testülete Wekler Ferenc állami agrártámogatásaival kapcsolatban. A párt legfelsőbb testületének üléséről távozóban Wekler elmondta, hogy gazdasági ügyekben nagyobb körültekintésre kérte a párt vezetése. Mint mondta, ő az eddigiekben is körültekintően járt el.

Maga részéről lezártnak

"Az Ügyvivő Testület véleménye szerint az ügyben törvénysértés nem történt. Ezzel együtt az SZDSZ Ügyvivő Testülete arra kéri Wekler Ferencet: tekintve magas politikai tisztségét, a jövőben körültekintőbben járjon el üzleti ügyeiben" - áll az SZDSZ közleményében, amely úgy végződik, hogy "ezzel az SZDSZ az ügyet a maga részéről lezártnak tekinti".

Wekler Ferenc lapinformációk szerint 2003-ban legkevesebb 128 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert az agrártárca szőlőtelepítési pályázatán. Képviselőként pedig módosító indítványt nyújtott be a szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló törvényhez annak érdekében, hogy Mórágyot, ahol földjei találhatók, csatolják a szekszárdi borvidékhez.

Nem kívánt hozzátenni

Az SZDSZ-es politikus az MTI-nek elmondta: Mórágyon még nincs szőlője, területe van, azt pedig ingyen bérbe adta magánszemélyeknek és cégeknek szőlőtermesztés céljából, a módosító indítványát pedig az Országgyűlés leszavazta.

Horn Gábor semmilyen részletet nem kívánt elárulni arról, milyen vélemények hangzottak el a testület ülésén Wekler Ferenccel kapcsolatban; újra és újra azt hangsúlyozta, hogy a kiadott, s az MTI-hez eljuttatott közleményben minden szerepel, s nem kíván hozzátenni semmit.