Viola
-5 °C
-2 °C

Kóka mellé kerül Wekler

2007.02.01. 09:11
A gazdasági miniszter megbízottja lesz Wekler Ferenc, akit a napokban a baranyai SZDSZ-tagság gyanús növekedésével hoztak hírbe.

Wekler Ferenc nem lesz az M6-os autópálya építésének kormánybiztosa, közölte a gazdasági miniszter a közszolgálati televízió reggeli műsorában csütörtökön. Kóka János a Napkeltében megerősítette, hogy jövő szerdán jelenti be indulását az SZDSZ elnöki posztjáért, majd elmondta, a Baranya megyei liberális politikus az ő egyik megbízottja lesz, aki a koordinációs munkát végzi majd, hogy 2010-re, mire Pécs Európa kulturális fővárosa lesz egy évig, megépüljön az M6-os.


Wekler Ferenc

"Fontos, hogy helyi koordinátoraink legyenek, valóban Wekler Ferencben gondolkozom, úgy gondolom, hogy ő rendkívül sokat tett eddig is, és nagyon sokat fog tudni tenni a helyi érdekek és az országos érdekek összehangolásáért" - fogalmazott a liberális párt elnökjelöltje arra reagálva, hogy a műsorvezető felvetette, Wekler Ferenc cáfolja, hogy ő állna a Baranya megyei tagtoborzások mögött, és hogy mindezt azért tenné, hogy ő kapja az M6-os sztráda kormánybiztosi posztját.

Augusztus óta 150-200 taggal nőtt a Baranya megyei SZDSZ-esek száma. Szerdai sajtóhírek szerint a tagtoborzás mögött az SZDSZ Baranya megyei elnöke, Wekler Ferenc áll, hogy így segítse Kóka János elnökké választását. Horn Gábor ügyvivő szerdán azt mondta, nem vizsgálják meg a hirtelen jött taglétszám-növekedést.

Az SZDSZ március végi tisztújító küldöttgyűlésen pártelnököt, 12 ügyvivőt, 20 országos tanácsi tagot választanak, és elképzelhető, hogy módosítják a párt alapszabályát is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!