Mátyás
-6 °C
1 °C

Mikor, hogyan dolgozik Ron Werber?

2004.10.06. 07:54
Még mindig tart a vizsgálat Ron Werber munkavállalásának ügyében - írja a Magyar Hírlap. A felügyelőknek nem sikerült illegális munkavégzés közben tetten érniük az MSZP izraeli állampolgárságú kapánytanácsadóját.
"A Ron Werber esetleges munkaviszonyáról folytatott felügyelői vizsgálat folyamatban van, az ügy részletei azonban szolgálati titkot képeznek" - mondta a Magyar Hírlapnak a Fővárosi Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség illetékese. Nem tartozik a nyilvánosságra az a beadvány sem, amelynek alapján a vizsgálatot elindították.

A lap úgy tudja, az ellenőrök még "nem érték tetten" munkavégzés közben az MSZP izraeli állampolgárságú kampánytanácsadóját. Ez azt jelentené, hogy nem lehet rábizonyítani az illegális munkavállalást.

Tóbiás József, az MSZP pártigazgatója azt közölte, hogy az egykori kampánytanácsadónak a szocialista párttal már nincs szerződése - azt kölcsönös megegyezés értelmében nyár végén felbontották.

Szijjártó Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője még májusban írásbeli kérdést intézett a munkaügyi miniszterhez. Azt szerette volna megtudni, hogy melyik munkaügyi hatóság engedélyezte az MSZP kampánytanácsadójának a munkavégzést Magyarországon, és milyen típusú vízumkérelemhez igényelt munkavégzési engedélyt.

A munkaügyi felügyelőség vizsgálatot indított az ügyben, tehát úgy tűnik: a tanácsadó munkavégzése jogilag mégsem bizonyult egyértelműen tisztázottnak.