Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Wermer tanúskodik a Millenniumi Országjáró ügyében

2003.02.21. 08:53
Wermer Andrást, Orbán Viktor volt miniszterelnök tanácsadóját hallgatta ki a rendőrség a Millenniumi Országjáró ügyében. A Miniszterelnöki Hivatalnak majd kilencszázmillió forintos kárt okozó ügyben a Mert 2000 Rt. ellen indított nyomozás a záró szakaszához érkezett. Az első számú gyanúsított, T. Szabolcs november óta először elhagyhatta lakhelyét.
Tanúként hallgatta ki a rendőrség Wermer Andrást, írja a Magyar Hírlap. Orbán Viktor exkormányfő tanácsadóját a Mert 2000 Rt. vezetője ellen folyó büntetőügyben hallgatták meg, mondta el a napilapnak Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A kormánypropaganda szellemi irányítója

A Millenniumi Országjáró és a Magyarország mindannyiunké című kiadványok állítólagos túlszámlázásai miatt indított eljárás a záró szakaszához érkezett, írja a lap. Feltételezések szerint a Miniszterelnöki Hivatalt 896 millió forintos kár érte. Wermer, a Happy End alapítója a Kft. fizetett alkalmazottjaként jelent meg kikérdezésén. Mint mondta, valójában összekötő szerepet vitt, feladata a kormánypropaganda szellemi irányítása volt.

Elhagyhatja lakhelyét a gyanúsított

A Hírlap információi szerint feloldották T. Szabolcs, a Mert 2000 Rt. vezetőjének lakhelyelhagyási tilalmát. A gyanúsított továbbra sem hagyhatja el az országot, azonban ismételten kijárhat Csévharasztra dolgozni, amire "november óta nem volt módja" - mondta el T. Szabolcs ügyvéde a napilapnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek