Piroska
3 °C
4 °C

Wermer a partvonalra került

2002.09.12. 12:59
Az áprilisi választások óta egyre távolabb kerül a Fidesz vezetőitől Wermer András, a Happy End alapítója. Az egykor Orbán Viktor tanácsadójaként és a párt legbefolyásosabb stratégájaként tisztelt háttérember ma hiába várja az ellenzékbe szorult politikusok támogatását. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága a Happy End ügyében a rendőrség helyettes szóvivője szerint "meglehetősen nagy intenzitással" folytatja a nyomozást. Wermer továbbra sem kívánt nyilatkozni a Fideszhez fűződő viszonyáról.
Persona non grata lett a pártban a választási vereség előtt a Fidesz-elit egyik legbefolyásosabb személyiségeként számon tartott Wermer András.

Kinyomott telefonok

Wermer András
Az Index információi szerint a korábban különösen Áder János, a Fidesz megbízott elnökének bizalmát élvező Wermerrel az ellenzéki párt vezetői mára teljesen megszakították a kapcsolatot. A Fideszben általános vélekedéssé vált, hogy az országimázsos pénzekből milliárdokkal részesedő Happy End nem megfelelő mértékben vett részt a párt támogatásában.

Mint ismeretes először egy a Magyar Nemzetben névtelenül közzétett írásban jelent meg az a vélemény, amely szerint Wermer felelőssé tehető a Fidesz választási vereségéért. Azóta egyértelművé vált, hogy a rendőrségi vizsgálat alatt álló Happy End nem vehet részt az önkormányzati választások kampányának munkálataiban. A Fideszhez fűződő viszonyáról meg akartuk kérdezni Wermer Andrást is, ám ő továbbra sem kíván nyilatkozni.

Mindennapos meghallgatás

Németh Lajos, az ORFK helyettes szóvivője kérdésünkre nem kívánta megerősíteni azt az információnkat, hogy Wermernek és munkatársainak szinte naponta kell felelniük a nyomozók kérdéseire az imázspénzek ügyében. A szóvivő azt azonban elmondta, hogy a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság "meglehetősen nagy intenzitással" folytatja a vizsgálatot. Az ügy kiterjedtségérere való tekintettel a nyomozás szeptember 24-én lejáró határidejét ismét meghosszabbítják majd. Az Index információi szerint egyébként az elmúlt négy évben többmilliárdos állami megrendelést elnyert Happy End gazdálkodását az APEH is vizsgálja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!