Emília
18 °C
26 °C

Wermer a partvonalra került

2002.09.12. 12:59
Az áprilisi választások óta egyre távolabb kerül a Fidesz vezetőitől Wermer András, a Happy End alapítója. Az egykor Orbán Viktor tanácsadójaként és a párt legbefolyásosabb stratégájaként tisztelt háttérember ma hiába várja az ellenzékbe szorult politikusok támogatását. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága a Happy End ügyében a rendőrség helyettes szóvivője szerint "meglehetősen nagy intenzitással" folytatja a nyomozást. Wermer továbbra sem kívánt nyilatkozni a Fideszhez fűződő viszonyáról.
Persona non grata lett a pártban a választási vereség előtt a Fidesz-elit egyik legbefolyásosabb személyiségeként számon tartott Wermer András.

Kinyomott telefonok

Wermer András
Az Index információi szerint a korábban különösen Áder János, a Fidesz megbízott elnökének bizalmát élvező Wermerrel az ellenzéki párt vezetői mára teljesen megszakították a kapcsolatot. A Fideszben általános vélekedéssé vált, hogy az országimázsos pénzekből milliárdokkal részesedő Happy End nem megfelelő mértékben vett részt a párt támogatásában.

Mint ismeretes először egy a Magyar Nemzetben névtelenül közzétett írásban jelent meg az a vélemény, amely szerint Wermer felelőssé tehető a Fidesz választási vereségéért. Azóta egyértelművé vált, hogy a rendőrségi vizsgálat alatt álló Happy End nem vehet részt az önkormányzati választások kampányának munkálataiban. A Fideszhez fűződő viszonyáról meg akartuk kérdezni Wermer Andrást is, ám ő továbbra sem kíván nyilatkozni.

Mindennapos meghallgatás

Németh Lajos, az ORFK helyettes szóvivője kérdésünkre nem kívánta megerősíteni azt az információnkat, hogy Wermernek és munkatársainak szinte naponta kell felelniük a nyomozók kérdéseire az imázspénzek ügyében. A szóvivő azt azonban elmondta, hogy a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság "meglehetősen nagy intenzitással" folytatja a vizsgálatot. Az ügy kiterjedtségérere való tekintettel a nyomozás szeptember 24-én lejáró határidejét ismét meghosszabbítják majd. Az Index információi szerint egyébként az elmúlt négy évben többmilliárdos állami megrendelést elnyert Happy End gazdálkodását az APEH is vizsgálja.