Mihály
12 °C
21 °C

Érdektelenségbe fulladt a Westel-bojkott

2003.04.07. 11:41
Érdektelenségbe fulladt a Latinovits Zoltán Polgári Kör Westel ellenes bojkott-felhívása. Pénteken csupán hét polgári körös fiatal jelent meg a Westel egyik belvárosi ügyfélszolgálatánál, hogy visszaadja SIM-kártyáját. A körösök azért hirdeték meg az akciót, mert Demokrata című hetilap állítása szerint a mobilszolgáltató nem tekinti célközönségének a lap olvasótáborát. Latinovits Zoltán öccse viszont pert fontolgat az ügy kapcsán elhíresült csoport ellen, mert a család nem járult hozzá, hogy egy politikai szervezet felvegye a színész nevét.
Viszlát Westel! feliratú, SIM-kártya alakú táblával jelent meg pár fiatal pénteken a szolgáltató cég Petőfi Sándor utcai üzlete előtt. A szervezők azt tervezték, hogy tömegesen adják vissza SIM-kártyáikat a szolgáltatónak, mivel a Demokrata állítása szerint a cég nem tekinti célközönségének a hetilap olvasótáborát.

Hűség

Végül csak hét felháborodott polgári körös adta vissza a SIM-kártyáját, jóllehet további hat aláírta a Westel-ellenes petíciót. Ők azonban a hűségnyilatkozat lejártáig nem akarják felbontani a szerződést.

A szolgáltató megkeresésünkre korábban azt mondta, hogy nem foglalkoznak politikával, hirdetéseik elhelyezéséről szakmai alapon döntenek.

Perrel fenyeget a színész öccse

Latinovits Zoltán családja az újságokból tudta meg, hogy a színészóriás nevét vette fel egy polgári kör. Ezt jogtalannak tartják és ha kell, pert is indítanak miatta - írta a Népszava hétfőni száma.

Latinovits Zoltán öccse, Frenreisz Károly a lapnak elmondta, hogy ők senkinek sem adtak engedélyt Latinovits Zoltán nevének viselésére, és még csak tudomásuk sem volt róla, hogy valakik használják bátyja nevét.

A rockzenész szerint az ilyen névhasználathoz a család engedélyére van szükség, ezért fel fogja szólítani a polgári kört, hogy "fejezze be a jogtalan névhasználatot." Ha a kör tagjai ennek nem tesznek eleget, jogi útra tereli az ügyet.