Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Wekler szolgálati autót és titkárnőt kért

2005.01.18. 07:12
Wekler Ferenc kormánymegbízott ugyan még nem nyilatkozott arról, hogy hol lenne az atomhulladék-lerakó ideális helyszíne, de korábbi nyilatkozataiban Bátaapátira utalt, ahová kedden látogat el, írja a Népszabadság.
Wekler Ferenc kormánymegbízott kedden ellátogat Bátaapátiba, ahol arról tájékozódik, hogy a falu megfelelő helyszín lenne-e egy majdani atomhulladék-lerakónak, írja a Népszabadság. A volt parlamenti alelnököt Gyurcsány Ferenc bízta meg azzal, hogy készítse el a radioaktív hulladékok végleges elhelyezésének koncepcióját.

A lap értesülései szerint Wekler és pártja, az SZDSZ vezetői heteken át győzködték a kormányfőt, hogy kapjon valamilyen pozíciót. Új pozíciója sem pénzzel, sem apparátus felállításával nem jár. A Népszabadság szerint Wekler mégis úgy jelentkezett be a radioaktív hulladékokat kezelő kht. vezetőjénél, hogy a cég bocsásson rendelkezésére titkárnőt, szolgálati autót vagy az ehhez szükséges pénzt.

Wekler az MTI-nek elismerte, "minimális infrastruktúrát kérek a munkám segítéséhez, értelemszerű, hogy én egyedül nem vagyok képes ezeket az anyagokat összegezni, amik az elmúlt tíz évben keletkeztek ebben a témában". A lap azon értesüléseire, amely a megbízatását megelőző koalíciós egyeztetésekre, a miniszterelnök ellenállására vonatkozott, Wekler Ferenc úgy reagált: "erről nem tudok".

Wekler még nem nyilatkozott a konkrét elképzeléseiről, de a Népszabadság szerint korábban már utalt arra, hogy a Tolna megyei Bátaapáti lenne az atomhulladék-lerakó ideális helyszíne.

Wekler a kutatásokról
Wekler Ferenc kormánymegbízott a paksi atomerőmű kis- és közepes radioaktivitású hulladékainak elhelyezését szolgáló kutatások folytatása és befejezése mellett foglalt állást kedden Bátaapátiban a térség polgármestereivel folytatott megbeszélésén. Az atomhulladék elhelyezésére szóló elképzeléseit firtató kérdésre a politikus leszögezte: nem fogalmaz meg konkrétumokat a nyilvánosság számára. "Konkrét elképzelésemet először a miniszterelnök úrral fogom ismertetni" - közölte.